Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Як працює Crash Detection на iPhone 14 Pro Max?

Як працює Crash Detection на iPhone 14 Pro Max?

Вихід iPhone 14 Pro Max та Apple Watch ознаменував презентацію Crash Detection. Функція позначається на безпеці користувача авто, реагуючи на аварію чи зіткнення транспортних засобів. Розпізнає удар ззаду, спереду чи збоку. Реагує на перекидання авто.


Як працює Crash Detection на Айфон 14 Про Макс?

Функція Crash Detection спирається на інформацію, яку збирають датчики, GPS-трекер, камери відеоспостереження. Коли машина потрапляє в аварію, система миттєво надсилає сповіщення на центральний сервер. Потім інформація передається до служби екстреного порятунку. GPS-трекер використовують для визначення точного розташування, що дозволяє оперативно направити рятувальну команду в зону події.

Технологію Crash Detection спершу застосовували в авто. З виходом iOS 14 акселерометр, гіроскоп, барометр і мікрофон в iPhone та Apple Watch залучили з тією ж метою. Як тільки iOS виявить можливий ризик, інструкція виглядає так:

  • На екрані з'являється повідомлення. Затримається на 10 секунд. Якщо користувач при свідомості, достатньо провести пальцем по екрану для виклику рятувальників. Якщо все гаразд, попередження відхиляється.
  • Система почне 10-секундний зворотний відлік, якщо користувач не зреагував. Після закінчення часу смартфон самостійно передає інформацію до служби порятунку.
  • Оператор опрацьовує заявку та намагається зв'язатися з власником смартфона. Залучається голосовий помічник Siri, який повідомляє: «Власник цього ‌iPhone‌ потрапив у серйозну автомобільну аварію і не відповідає на дзвінки»‎. Повідомлення відтворюється кожні 5 секунд. Спершу — голосно, потім — тихіше. Далі GPS-трекер відправляє геолокацію до служби екстреного реагування. Ту ж інформацію Siri повторить для користувача, використовуючи вбудований динамік. Повідомлення повторюється, поки не натиснути відповідну кнопку або дзвінок не завершиться.

За наявності екстрених контактів з ними зв'яжуться. Також на екрані з'явиться кнопка, яка надасть доступ до медичного профілю.

огляд характеристик айфон 14 про макс

Як вимкнути функцію Crash Detection на iPhone 14 Pro Max?

Технологія активується за замовчуванням. Якщо хвилюєтеся, що система помилково викличе екстрену допомогу, скористайтесь інструкцією для відключення Crash Detection:

1. Клацніть по шестерні для переходу в «Параметри».

2. Знайдіть меню «Emergency SOS».‎‎

3. Переведіть тумблер у сіру зону біля опції «Зателефонувати після серйозного збою».‎

За бажанням, знову активуйте функцію в налаштуваннях. Важливо: Crash Detection — допоміжний інструмент для безпеки користувача. Функція не гарантує 100% захисту в подорожах. Дотримуйтесь ПДР і стежте за дорогою.

характеристики огляд особливості Айфон 14 Про Макс