Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Як очистити пам'ять на iPhone 14 та iPhone 14 Pro Max?

Як очистити пам'ять на iPhone 14 та iPhone 14 Pro Max?

За кілька місяців активного використання смартфона Apple на ньому накопичується чимало даних. Це музика, фотографії та відео, різні програми. Навіть якщо вбудованого сховища достатньо, після досягнення позначки 50GB доведеться докуповувати вільне місце в iCloud. Якщо цього не зробити, резервне копіювання не виконується. Отже, всі особисті дані можна втратити в один момент.

Як звільнити місце на iPhone

Найпростішою операційною системою по праву можна назвати iOS. Наприклад, вона дозволяє автоматично відмовлятися від програм, які рідко використовуються. Для активації:

  1. Відкрийте «Установки».
  2. Знайдіть розділ «iTunes Store та App Store».
  3. Перейдіть сторінку в самий низ, де знайдете «Завантажувати невикористовувані».
  4. Активуйте перемикач, якщо функцію деактивовано.

Важливо: система видаляє саму програму, якщо вона не використовувалася протягом 30 днів. Але всі важливі дані зберігатимуться, щоб користувач знову міг повернутися до нього.

Очищення даних кешу

Зайдіть в «Налаштування» → «Основні» → «Сховище iPhone». Якщо даних занадто багато, системі знадобиться деякий час на їхню обробку. Тепер можна подивитися, що займає найбільше місця. Як правило, багато місця припадає на розділ «Інше». Туди саме складається все системне сміття: кеш iOS і конкретних додатків, дані після синхронізації з iTunes і т. п. За цим потрібно регулярно стежити.

Найпростіше впоратися з кешем iOS. Для цього достатньо 1-2 рази на місяць перезапускати iPhone.

Telegram та Viber

Складніше із додатками. Найбільше місця займають Telegram та Viber. Останній месенджер простіше знести та повторно встановити. Нещодавно Telegram додав можливість очищати кеш усередині самої програми. Для цього:

  1. Зайди до Telegram.
  2. Внизу екрана знайдіть меню «Установки».
  3. Відкрийте розділ «Дані та пам'ять» → «Використання пам'яті».
  4. Зачекайте, доки система розрахує розмір збережених даних у кеші.
  5. Потім натисніть кнопку «Очистити кеш Telegram».

Цікаво, що користувач може сам налаштувати розмір кеша, який дозволяється зберігати додатком. Те саме з тривалістю зберігання.


Safari

За розміром браузерів теж слід стежити. Для цього відкрийте «Налаштування» і знайдіть в меню саму програму. Перейдіть сторінку майже в самий низ, поки не знайдете синю кнопку «Очистити історію та дані».

Що ще можна зробити?

Звичайно, можна скористатися спеціальними програмами, доступними для завантаження в App Store. Але, як показує практика, вони мало допомагають. Краще ще перевірити:

— Знімки екрану. Категорія часто займає багато місця. Більшість скріншотів стають нерелевантними вже за кілька хвилин після їхнього створення. Шукайте їх у програмі «Фото», розділ «Знімки екрана» під альбомами.

— Нещодавно видалені фотографії. Операційна система завжди дозволяє користувачу повернути випадково видалені знімки. Якщо потрібно швидко звільнити місце, перейдіть до програми «Фото». Прокрутіть сторінку вниз, поки не знайдете наприкінці меню «Нещодавно видалені». Виберіть кілька або відразу всі фотографії та назавжди видаліть їх зі смартфона Apple.

— Альбоми. На iPhone можна створювати спільні враження з іншими користувачами. Якщо вимкнути функцію «Загальні альбоми», вдасться заощадити чимало місця. Для цього відкрийте «Параметри» і перейдіть до розділу «Фото». Знайдіть тумблер біля «Загальні альбоми» та вимкніть його.

— Музику. Слухати її краще в режимі он-лайн за допомогою Apple Music або інших стрімінгових сервісів.

Не менш дієвий варіант — скинути старі фото та відео на ПК. Після цього видалити їх із пам'яті телефону. Зробити це можна за допомогою iTunes.

Як очистити пам'ять на iPhone 14 та iPhone 14 Pro Max?

КНОПКА
ЗВ'ЯЗКУ