Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Реліз Windows 12 перенесно на 2025 рік

Реліз Windows 12 перенесно на 2025 рік

Останні чутки про неминучий реліз Windows 12 виявилися хибними, оскільки Microsoft оголосила, що нової операційної системи цього року не буде. Замість цього, компанія зосереджена на розробці майбутнього оновлення для Windows 11, яке має кодову назву "24H2" і вже відоме під назвою Hudson Valley. Це оновлення обіцяє стати одним з найбільших в історії Windows 11, включаючи інтеграцію штучного інтелекту та інші сучасні функції.

Основною новинкою буде інтелектуальна оболонка Windows Shell, яка, разом з оновленим чат-ботом Copilot, дозволить користувачам ефективніше взаємодіяти з системою, використовуючи природну мову для пошуку файлів та інформації. Наприклад, можна буде попросити систему знайти документ, відправлений через WhatsApp декілька днів тому.

Реліз Windows 12 перенесно на 2025 рік


Ще однією цікавою функцією буде "Історії", які дозволять Copilot відстежувати відкриті користувачем будь-які додатки та документи, створюючи хронологічну шкалу. Користувач зможе "перегортати час назад", щоб знову знайти інформацію, з якою він працював кілька годин тому.

Серед інших нововведень:

  • Super Resolution, що дозволяє масштабувати зображення у відео та іграх без суттєвих втрат якості.
  • Вдосконалений режим економії енергії, що збільшує час автономної роботи ноутбука до 50%.
  • Оновлений інтерфейс із "плаваючою" панеллю завдань та системним треєм у верхній частині екрана.
  • Можливість перетворення будь-яких шпалер робочого столу в 3D-зображення з ефектом паралакса.

Офіційний реліз оновлення запланований на осінь 2024 року, тоді як Windows 12, за оптимістичними прогнозами, може з'явитися не раніше другої половини 2025 року. Microsoft, схоже, не прагне поспішати з випуском нової ОС, враховуючи, що значна частина користувачів ще не готова переходити на Windows 11, яка зараз встановлена лише на 25% комп'ютерів.