Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Чого очікувати від Apple в 2021 році: нові Mac Apple Silicon, iPhone 13, AirTags та багато іншого

Чого очікувати від Apple в 2021 році: нові Mac Apple Silicon, iPhone 13, AirTags та багато іншого

Очікується, що 2021 рік стане найбільш продуктивним роком для команди Apple завдяки посиленій увазі до оновлень оригінального Mac. Команда розробників Apple не так давно представила перші Mac з фірмовим чипом, до того ж процесор M1 виявився несподівано потужними, змусивши професійних користувачів з нетерпінням чекати того, що ж буде далі

Ходять чутки, що в 2021 році вийдуть нові моделі iMac та MacBook Pro, а в процесі розробки знаходяться ще більш досконалі фірмові кремнієві чипи від Apple. Також можна розраховувати на нові моделі iPhone 13, Apple Watch Series 7, оновлені AirPods, новий Apple TV і багато іншого. Так що ж яблучна команда представить в 2021 році з огляду на поточні чутки?

Перша половина 2021 року...

Apple Silicon iMac

Apple працює над кількома новими моделями iMac з фірмовими чипами, включаючи моделі як високого, так і початкового рівнів. Також ходили чутки про перероблений iMac, який відрізняється «мовою дизайну iPad Pro» з більш тонкими рамками та розміром екрану від 23 до 24 дюймів.

Новий Mac, можливо, міг би стати більш великою заміною нинішньої 21.5-дюймової моделі, яка, ймовірно, буде приблизно того ж фізичного розміру, що й існуюча версія, якщо команда Apple вирішить значно скоротити розмір лицьової панелі.

Також Apple працює над проєктами власних кремнієвих чипів з 16-ма потужними ядрами та 4-ма високоефективними ядрами, хоча високопродуктивні настільні моделі можуть отримати до 32 високопродуктивних ядер, можливо, замінюючи iMac Pro. Додатково ведеться робота над деякими значними поліпшеннями продуктивності графічного процесора.
Очікується, що нові iMac побачать світ навесні-восени 2021 року, тому цілком можливо, що на початку року професійні користувачі отримають звичну модель від 23 до 24 дюймів, а в кінці року — варіант преміального сегмента.

Чого очікувати від Apple в 2021 році: нові Mac Apple Silicon, iPhone 13, AirTags та багато іншого

AirPods

Apple працює над AirPods 3-го покоління, які мають форм-фактор, аналогічний AirPods Pro, але з більш короткою ніжкою та змінними силіконовими насадками.
Хоча очікується, що нові AirPods будуть виглядати як AirPods Pro, навушники 3-го покоління стануть доступнішими й не матимуть вдосконалених функцій, таких як активне шумопоглинання. Кажуть, що команда Apple розробляє новий бездротовий чип, який може бути включений в AirPods 3, і час автономної роботи також може помітно покращитися.

В даний час мало що відомо про AirPods, але очікується, що вони з’являться в продажу у першій половині 2021 року, ймовірно, в першому кварталі.

Чого очікувати від Apple в 2021 році: нові Mac Apple Silicon, iPhone 13, AirTags та багато іншого

iPad Pro

Ходили чутки про те, що команда Apple також працює над новою версією 12.9-дюймового iPad Pro з планшетом, який, як очікується, отримає міні-світлодіодний дисплей. Більшість чуток зосереджено на 12.9-дюймовому iPad, хоча можливо, що в розробці доступна й оновлена ​​11-дюймова модель.

Очікується, що в міні-світлодіодних дисплеях Apple буде використовуватися близько 10 000 світлодіодів, кожен розміром менше 200 мікрон. Технологія міні-світлодіодів дасть можливість створювати більш тонкі та легкі конструкції продуктів, які також пропонують захопливу продуктивність широкої колірної гами, високу контрастність і HDR, а також локальне затемнення, яке змінює підсвічування за чорними областями екрану, зберігаючи при цьому яскраві частини освітленими для отримання більш насичених і деталізованих контрастів.

Також ходили чутки про те, що в 2021 році з’явиться OLED-планшет iPad Pro, але малоймовірно, що Apple представить дві нові технології відображення в тому ж році, так що аналітики припускають, що OLED-екран в яблучних планшетах з’явиться не раніше 2022 року.

Поряд з міні-світлодіодним дисплеєм оновлений iPad Pro може отримати підключення 5G тепер, коли такі чипи передбачені в iPhone. Також очікується, що він буде мати більш потужний чип A14X, схожий на мікросхему, яка використовується в M1 Mac. Також була деяка інформація про новий Apple Pencil у чорному кольорі, але ці дані ще не підтверджені.
Виробництво mini-LED iPad Pro почалося в четвертому кварталі 2020 року, так що цей продукт, ймовірно, буде готовий до випуску на початку поточного року.

Чого очікувати від Apple в 2021 році: нові Mac Apple Silicon, iPhone 13, AirTags та багато іншого

Оновлення програмного забезпечення

Apple щорічно проводить Всесвітню конференцію розробників, і в 2021 році користувачі очікують побачити iOS 15, iPadOS 15, watchOS 8, tvOS 8 і macOS 12.
Команда Apple раніше використовувала інкрементні числа для оновлень macOS, але, з огляду на те, що у них вже були оновлення програмного забезпечення під номером macOS 11.1, можна припустити, що оновлення macOS тепер виростуть на ціле число, аналогічно оновленням iOS.

На даний момент нічого не відомо ні про одне з цих оновлень програмного забезпечення, але подробиці повинні з’явиться на початку 2021 року.

Друга половина 2021 року

MacBook Pro 14.1 та 16.1 дюйма

Apple розробляє модернізовані моделі MacBook Pro, які можуть отримати розміри екрану 14.1 і 16.1 дюйма, замінюючи існуючі моделі MacBook Pro 13.1 і 16 дюймів. Тепер, коли 13-дюймовий MacBook Pro початкового рівня оснащений силіконовим чипом Apple, очікується, що розробники розширять фірмові силіконові мікросхеми на іншу частину лінійки MacBook Pro.
Обидві моделі можуть отримати більш тонкі лицьові панелі для збільшення площі самого екрану. Ходили чутки, що новий MacBook Pro буде мати міні-світлодіодний дисплей, який може значно поліпшити якість відображення.

У спеціальних Mini-LED дисплеях буде використовуватися приблизно 10 000 світлодіодів, кожен розміром менше 200 мікрон. Mini-LED в кінцевому підсумку дасть можливість створювати більш тонкі та легкі продукти, пропонуючи багато з тих же переваг, що й OLED, наприклад, кращу широку кольорову гаму, високий контраст і динамічний діапазон, а також локальне затемнення для більш точного насиченого й чудового контрасту. Міні-світлодіодні екрани досить дорогі, тому можливо, що технологія буде обмежена моделями виключно більш високого рівня.

Також Apple працює над новими силіконовими чипами, які будуть використовуватися в ноутбуках наступного покоління. Деякі з розроблюваних чипів мають до 16 ядер живлення й 4 ядра ефективності, при цьому розробники також розглядають варіанти графічних процесорів з 16 і 32 ядрами.

Чого очікувати від Apple в 2021 році: нові Mac Apple Silicon, iPhone 13, AirTags та багато іншого

iPhone 13

У 2021 році очікуються чотири моделі iPhone 13 того ж розміру, що й моделі iPhone 12, з 6.1-дюймовими, 6.7-дюймовими і 5.4-дюймовими екранами. Два смартфона стануть більш дорогими моделями Pro, а решта — бюджетнішими, ніж попередні.

Очікується, що Apple буде використовувати той же загальний дизайн, але принаймні один з майбутніх смартфонів потенційно може отримати безпортний дизайн без роз’єму Lightning. Команда Apple працює над створенням iPhone без порту, і такий пристрій буде обмежуватися зарядкою за допомогою спеціальних пристроїв на основі Qi або зарядного пристрою MagSafe.

Нові iPhone можуть також отримати дисплей ProMotion з частотою оновлення 120 Гц для більш плавної роботи, а також нову технологію камери, більш швидкий чип A15 і модем 5G від Qualcomm.
Ходила пара чуток про те, що Apple працює над iPhone з Face ID і Touch ID під дисплеєм, і, можливо, в 2021 році ми побачимо цю подвійну біометричну технологію.

Чого очікувати від Apple в 2021 році: нові Mac Apple Silicon, iPhone 13, AirTags та багато іншого

iPhone SE Plus

Apple представила нову версію iPhone SE з дизайном в стилі iPhone 8 в 2020 році, а в 2021 році, можливо, вдасться отримати оновлену версію пристрою Plus.
Аналітик Мінг-Чі Куо каже, що команда Apple працює над iPhone SE Plus з повноекранним дизайном, без Face ID і датчиком відбитка пальця Touch ID, вбудованим в кнопку живлення на боковій панелі пристрою.

Дизайн буде аналогічний дизайну iPad Air, який має повністю функціональну збірку, але без технології Face ID. Замість цього iPad Air використовує кнопку живлення Touch ID. Очікується, що новий пристрій буде мати 6.1-дюймовий дисплей, дві камери й, можливо, підтримку 5G, що також зробить його схожим на iPhone 12. Спочатку ходили чутки, що він з’явиться на початку 2021 року, але тепер Куо вважає, що він побачить світ у другій половині 2021 року.

Однак аналітики Barclays не вірять, що Apple планує оновити iPhone SE в найближчому майбутньому, а аналітик дисплеїв Росс Янг сказав, що оновлена ​​версія iPhone SE не буде випущена до 2022 року, тому немає гарантії, що в цьому році вдасться побачити новий бюджетний смартфон!

Чого очікувати від Apple в 2021 році: нові Mac Apple Silicon, iPhone 13, AirTags та багато іншого

Apple Watch Series 7 і Apple Watch SE 2

Apple щорічно представляє нові моделі Apple Watch, і в 2021 році очікується презентація Apple Watch Series 7. В даний час мало що відомо про Series 7, але нові функції здоров’я можуть все-таки з’явитися. І можливо, новий дизайн Apple Watch з твердотільними кнопками, які не відчуваються фізично.

Apple вивчає метод неінвазивного вимірювання рівня глюкози в крові, але поки невідомо, чи буде такий датчик включений в Apple Watch 2021 року.
Шанс, що поряд з Series 7 також вдасться отримати нову версію Apple Watch SE, все-таки існує. Команда Apple представила Apple Watch SE у 2020 році як дешевшу альтернативу Series 7, у якій все ще використовуються сучасні технології.

Чого очікувати від Apple в 2021 році: нові Mac Apple Silicon, iPhone 13, AirTags та багато іншого

Apple Silicon iMac більш високого класу (Pro?)

Як згадувалося вище, Apple працює над кількома версіями iMac, включаючи модель більш високого рівня з більш потужним силіконовим чипом. Bloomberg припустив, що Apple випустить нові моделі iMac в різний час, щоб користувачі могли побачити більш дорогу модель пізніше в цьому році.

Продукти з невідомою датою випуску

AirPods Pro

Apple розробляє нову версію AirPods Pro, яка могла б отримати більш компактний дизайн і новий бездротовий чип. Версія наступного покоління може позбутися короткого стрижня, який стирчить знизу, що поверне більш округлу форму, що по дизайну ближче до конкурентних бездротових навушників від таких компаній, як Google чи Samsung.
Грунтуючись на витоках даних, існує ймовірність того, що AirPods Pro 2 можуть бути 2-х розмірів, але це ще не підтверджено.

iPad Mini 6

За словами аналітика Apple Мінг-Чі Куо, команда Apple працює над новою версією iPad mini 6, розмір якого може становити від 8.5 до 9 дюймів, можливо, шляхом зменшення розміру лицьової панелі нинішньої 7.9-дюймової моделі.

Нова модель, можливо, включатиме в себе міні-світлодіодний дисплей, оскільки, за чутками, Apple буде впроваджувати технологію міні-світлодіодів на кілька iPad в лінійці яблучних планшетів. Міні-світлодіодний дисплей дасть можливість створити більш тонкий і легкий дизайн без шкоди для фінальної якості зображення.

Новий Apple TV

Останнє оновлення Apple TV вийшло в 2017 році, тому здається, що яблучній команді вже пора випустити оновлення. На щастя, кілька джерел припустили, що можна очікувати запуск нової моделі в 2021 році.
Чутки припускають, що Apple TV наступного покоління може бути оснащений або чипом A12X Bionic, або тим же чипом A14, який використовується в iPhone 2020 року. Більш потужний процесор дасть можливість Apple TV забезпечити кращу продуктивність для ігор iOS.

У моделях Apple TV наступного покоління також може бути більше місця для зберігання даних, в варіантах з об’ємом пам’яті 64GB та 128GB, і, як кажуть, разом з ним буде запропонований новий пульт дистанційного керування. У нього може з’явитися функція Find My для пошуку пульта дистанційного керування, коли він втрачений всередині будинку, а також ходять чутки про чип U1, який також був доданий в HomePod mini. Як і HomePod mini, Apple TV служить домашнім хабом, і, можливо, саме тому Apple планує додати чип U1.

Мікросхема U1 забезпечує підтримку надширокосмугового зв’язку для поліпшення просторової поінформованості між пристроями, з функцією, що дозволяє розраховувати відстань між 2-ма пристроями через час, необхідний для проходження радіохвилі між ними. Він більш точний, ніж відстежування через Bluetooth LE і Wi-Fi, і може використовуватися для точного позиціонування в приміщенні для управління пристроями розумного будинку.

Хоча це ще не підтверджено, ходять чутки про те, що Apple могла б також представити більш дорогу версію Apple TV, яка пропонує консольну продуктивність.

Чого очікувати від Apple в 2021 році: нові Mac Apple Silicon, iPhone 13, AirTags та багато іншого

AirTags

Давно відомий за чутками конкурент Apple Tile AirTags знаходиться в розробці вже досить давно, й до сих пір невідомо, коли вони з’являться на світ. AirTags спочатку очікувалися в 2020 році, так що поки немає чуток про конкретні терміни запуску.

AirTags — це невеликі трекери, оснащені Bluetooth та призначені для прикріплення до важливих, але маленьких предметів, які можна легко загубити, наприклад, гаманці, камери чи ключі. AirTags (і елементи, до яких вони прикріплені) можна відстежув ати прямо в додатку «Find My» разом з iPhone, iPad і Mac, тому користувач може стежити за всіма своїми важливими речами в одному місці.

Інформація про AirTags просочується з моменту випуску iOS 13, але все ще не зрозуміло, як будуть виглядати AirTags. На основі деяких простих зображень, знайдених в iOS, можна вважати, що це можуть бути невеликі круглі теги з вбудованим Bluetooth і надширокосмуговою підтримкою. Надширокосмуговий зв’язок, функція, вперше представлена ​​в лінійці iPhone 11, стане ключовою, тому що iPhone з чипом U1 зможе відстежувати AirTags з набагато більшою точністю, ніж тільки за допомогою Bluetooth.

Наприклад, якщо ключі впадуть за подушку дивана або гаманець залетить під ліжко, iPhone зможе визначити точну частину кімнати, в якій знаходяться ці речі. Така функціональність зробить AirTags точнішими й кориснішими, ніж інші Bluetooth-трекери на ринку.

AirTags може прикріплятися до предметів за допомогою кілець або клею, а трекери розміром з темно-зелену кришку, за чутками, поставляються з ланцюжком для ключів з шкіряним мішечком, який можна розглядати як один із способів кріплення.

Про методи зарядки ходять змішані чутки. Одні дані вказують на вбудовану акумуляторну батарею, яка працює з зарядною шайбою в стилі Apple Watch, а інші передбачають, що AirTags буде працювати від змінної батареї CR2032. У будь-якому випадку, схоже, що вони прослужать досить довго, оскільки оснащені змінною батареєю.

Все, що втратить користувач, відобразиться на карті «Find My» зі зв’язаною адресою, і коли iPhone виявиться поруч з втраченим предметом, з’явиться карта доповненої реальності з певним розташуванням, яке спрощує пошук зниклого предмета. AirTags також зможуть відтворювати звук при запуску в додатку Find My.

В iOS 13 Apple представили функцію, яка дає можливість продуктам Apple обмінюватися даними один з одним в автономному режимі, дозволяючи втраченому iPhone відгукнутися на чужий смартфон, з яким він вступає в контакт, навіть без підключення до мережі або Wi-Fi. Ця функція, швидше за все, з’явиться і в AirTags, що дозволить мільйонам iPhone і пристроїв Apple по всьому світу краще відстежувати втрачені предмети.

Розумні окуляри

Відомо, що Apple працює над якоюсь гарнітурою з доповненою реальністю або розумними окулярами, але коли буде випущений цей головний аксесуар, залишається загадкою.
Останнім часом було не так багато чуток про гарнітуру з доповненою реальністю, але ходила інформація, що дати запуску варіюються від кінця 2021 по 2023 рік, так що є шанс, що користувачі побачать якийсь пристрій з доповненою реальністю в цьому році.

З чуток, в розробці знаходяться два проекти, що включають набір розумних окулярів і окрему гарнітуру, причому останній пристрій, імовірно, має запуститися першим. Нова гарнітура буде схожа на Oculus Quest від Facebook, але з більш гладким і легким дизайном.

Кажуть, що вона включає в себе дисплей з високою роздільною здатністю з вбудованими камерами, а також такі технології, як 3D-сканування навколишнього середовища й розширене виявлення людини. Apple прагне створити магазин додатків для гарнітури з акцентом на ігри, потокове відео та відеоконференції.

Грунтуючись на тому, що відомо до сих пір, у Apple перебуває в розробці досить багато цікавих продуктів в планах на 2021 рік, і ймовірно, професійних користувачів чекають несподівані сюрпризи!