Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Що робити, якщо AirPods не заряджаються?

Що робити, якщо AirPods не заряджаються?

Ми звикли, що техніка від Apple завжди виходить надійною, а її довговічність для багатьох є аксіомою. Але іноді щось іде не так, і ваші Apple AirPods не заряджаються. Ось кілька причин, чому це може статися, і як це виправити.

1. Перевірте кабель та блок живлення

Найпоширеніша причина — це поломка зарядного пристрою. Часті маніпуляції з кабелем заряджання, його зайві згинання та перетискання можуть призвести до розриву з'єднань, навіть якщо зовнішніх пошкоджень немає.

Блок живлення, який багато хто за звичкою залишає устромленим у розетку, також може постраждати. Сильні перепади напруги, наприклад, можуть спалити внутрішні компоненти блоку. Тому, по можливості, переконайтеся, що із зарядним пристроєм все гаразд і ні кабель, ні блок живлення не завдадуть шкоди безпровідним навушникам.

Що робити, якщо AirPods не заряджаються?

2. Заряд у чохлі Епл АірПодс

AirPods не можуть заряджатися самостійно, тому цей процес завжди проводиться за допомогою зарядного кейсу, який також може вичерпати себе. У середньому зарядний кейс здатний забезпечувати до 30 годин додаткового прослуховування — цей показник залежить від моделі та зносу гарнітури. Але коли рівень його заряду падає нижче 10%, кейс більше не зможе заряджати навушники.

Для того, щоб перевірити стан акумулятора зарядного кейса — помістіть в нього навушники, закрийте кришку і піднесіть до iPhone. Відкрийте кришку і через кілька миттєвостей на дисплеї вашого смартфона має з'явитися вікно, в якому ви зможете побачити рівень заряду кейсу, так і самих навушників.

3. Перевірте індикатор на кейсі

Індикатор заряджання на кейсі повинен "спалахнути" під час підключення кабелю або розміщення пристрою на бездротовій зарядній панелі. Якщо цього не відбувається — це майже 100% знак того, що зарядний кейс вийшов із ладу.

Що робити, якщо AirPods не заряджаються?

4. Очистіть AirPods

Попадання пилу та бруду на клеми навушників та зарядного кейсу може перешкоджати процесу передачі енергії.

5. Залиште AirPods на зарядку на ніч

Деякі користувачі повідомляють, що після періодів інтенсивного використання певні моделі AirPods можуть мати специфічні проблеми в зарядці. Виявляються вони в тому, що процес зарядки займає більше часу, а на перших етапах ніякої реакції від гаджета непомітно в принципі. Тому, якщо ви переконалися у функціонуванні зарядного пристрою та кейсу, спробуйте залишити гаджет підключеним до електромережі на ніч.

6. Відновіть заводські налаштування ваших Епл АірПодс

Якщо ви спробували всі з пунктів вище, але ваші Епл АірПодс все одно не заряджаються, можливо ви зловили баг, який зможе виправити лише скидання до заводських налаштувань. Для цього в налаштуваннях iPhone виберіть розділ Bluetooth, знайдіть у списку ваш пристрій і торкніться кнопки "Забути цей пристрій".

Тепер наново прив'яжіть навушники до вашого смартфона. Цей процес може початися автоматично, або доведеться натиснути та потримати кнопку в задній частині зарядного кейса.

Що робити, якщо AirPods не заряджаються?

7. Зверніться до сервісного центру Ябко

Якщо AirPods так і не вдалося повернути в дію, радимо звернутися до фахівців сервісного центру Ябко у вашому місті. Швидше за все, ваш пристрій отримав апаратне пошкодження, яке вимагатиме ремонту або заміни. Після детальної діагностики кваліфіковані фахівці підкажуть вам найвигідніше і найшвидше розв'язання проблем з улюбленими бездротовими навушниками від Епл.