Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Функції, які зникли на iPhone з iOS 16

Функції, які зникли на iPhone з iOS 16

Кожна нова версія iOS несе у собі збільшення арсеналу корисних функцій та фішок для вашого Apple iPhone. І чим сучасніший ваш пристрій, тим більше можливостей ви отримаєте.

Але оскільки кількість команд та місткість операційної системи не безмежні, рано чи пізно настає момент, коли з деякими функціями доводиться прощатися. Саме це і сталося цього року — хоч iOS 16 значно розширила межі доступної кастомізації, вона також видалила деякі елементи, які встигли полюбити користувачів. Про це детальніше.

iOS 16 на iPhone 14


1. Стандартні шпалери

У iOS 16 з'явилася можливість досить глибокої кастомізації екранів пристроїв. І це не просто вибір з уже створених розробником компіляцій, а свобода створювати щось своє. Тут вам і емодзі, і градієнт, і шпалери, які змінюються в залежності від вашого розташування або погоди на вулиці.

За всім цим досить легко згадати, що більшої частини галереї стандартних шпалер не стало. Чи це велика проблема? Ні. На тлі тих можливостей, які дали нам Apple, це виглядає цілком прийнятною жертвою. Адже по суті ніхто з розробників пристроїв на базі Android не пропонує чогось аналогічного. Та й ніхто не заважає вам завантажити улюблені шпалери з інтернету та встановити через галерею.

2. Затемнення шпалер

Чи то перше потягнуло за собою друге чи навпаки, не має значення. Насправді, крім відсутності стандартних шпалер, ми втратили також можливість затемнення вже наявних. Найчастіше затемнення використовувалося під час нічного режиму, і брак цієї функції може бути відчутнішим, особливо для любителів світлих шпалер, які без затемнення будуть надто яскраві вночі.

Звичайно, можна виставити автоматичну зміну шпалер та екранів блокування за часом, задавши на темний час доби щось нейтральне, але це зайві танці з бубном, які будуть цікаві далеко не всім користувачам, та й можуть порушити стилістику інтерфейсу. Що ж, так чи інакше доведеться шукати компроміс, чи залишається просто змиритися.

3. Live Photo у якості шпалер

Цю фішку ми побачили у 2015 році завдяки технології 3D Touch. З нею дисплей міг розрізняти силу натискання, що подарувало цікаві можливості. Серед них були короткі відеоролики або гіфки, які можна було ставити на домашній екран і вони буквально оживали при сильному натисканні. Це було незабутнім досвідом для всіх любителів скрупульозної кастомізації свого iPhone і робило пристрій ще інтерактивнішим.

У iOS 16 тривале натискання на локскрін викликає меню налаштування блокувальних екранів, тому така функція як Live Photo втрачена остаточно (принаймні станом на нинішній білд ОС), і якщо з першим та другим пунктом ми могли запропонувати хоч якусь альтернативу, то тут вже ніякі хитрощі та лайфхаки не допоможуть.

Функції, які зникли на iPhone з iOS 16


Ми не можемо вам сказати точно, чи остаточне рішення ухвалили в Купертіно щодо перерахованих вище функцій, але сподіваємося ще побачити в наступних збірках iOS 16. З іншого боку, і навряд чи хтось через них сумуватиме, адже отримавши карт-бланш на креатив у налаштуванні блокувальних та домашніх екранів, Apple дали вам всі можливості, щоб своїми руками зробити навіть краще, ніж за допомогою Live Photo та Стандартної галереї шпалер.