Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

iMac та MacBook Pro на ARM

iMac та MacBook Pro на ARM

Технічний аналітик Мін-Чі Куо прогнозує перший перехід 24-дюймового iMac та 13-дюймового MacBook Pro на ARM-чипи виробництва яблучної корпорації Apple

Увечері 22 червня пройде масштабна онлайн-зустріч WWDC (2020), на якій, за словами технічного фахівця Мін-Чі Куо, оголосять про оснащення інноваційних продуктів Apple чипами ARM замість старого покоління CPU Intel.


Згідно з останніми даними, анонсований 24-дюймовий iMac, який планують випустити восени 2020-го року, стане останньою моделлю, оснащеною Intel-процесором. На початку наступного року презентують оновлену версію 24-дюймового комп’ютера, вже на базі ARM.


Повністю новим продуктом з вбудованим ARM-чипом може стати MacBook Pro 13’’, який з’явиться взимку 2020-го або ж навесні 2021-року. Ходять чутки, що кардинальних дизайнерських змін у новій моделі користувачі не помітять. Також Мін-Чі Куо стверджує, що для повної відмови від старих процесорів команді Apple буде потрібно більше року.


iMac та MacBook Pro на ARM


Майбутня зміна стане 3-ім оновленням внутрішньої "начинки" яблучних комп’ютерів:


Спочатку процесори PowerPC замінили мікросхеми Motorola (далекі 90-ті);

CPU Intel стали використовувати в 2005-му році, коли ті ж моделі отримали оновлені нутрощі (iMac та MacBook).


Що змінять ARM-чіпи? Швидкість роботи, яка може збільшитися майже вдвічі. Реальна продуктивність, звичайно, буде залежати від передбаченої операційної системи, пакету програм. Також важливо враховувати, чому надасть перевагу команда розробників Apple — збільшити час автономної роботи або продуктивність пристрою?


Нагадаємо, що раніше технічні блогери вже повідомляли про створення 3-х інноваційних SoC (родичів Apple A14). Перша призначена для оновлених iPhone (2020). Також фахівці працюють над однокристальною системою для Mac (покращена версія SoC A15), якщо вірити чуткам. Очікується, що користувачі побачать 12-ть обчислювальних ядер CPU, графічне ядро, а також Neural Engine (нейронний движок, який відповідає за машинне навчання), як у передових смартфонах Apple. Оновлені комп’ютерні SoC виконують норму технічного процесора 5 нм на базі TSMC.


Але не варто очікувати помпезної презентації. Швидше за все, на онлайн-конференції WWDC 2020 тільки формально повідомлять про прийдешню зміну, щоб у розробників був час адаптувати програмне забезпечення під нові інноваційні комп’ютери Apple.