Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Інноваційні MacBook Pro і MacBook Air з вбудованим чипом М1

Інноваційні MacBook Pro і MacBook Air з вбудованим чипом М1

Інноваційні MacBook Pro і MacBook Air з вбудованим чипом М1 за внутрішньою будовою майже ідентичні моделям з процесором Intel


Сьогодні технічна команда фахівців iFixit поділилась детальним оглядом нових MacBook Air та MacBook Pro, давши користувачам можливість зазирнути в те, що знаходиться "під капотом"  інноваційних пристроїв Apple! Як виявилося, внутрішня начинка виглядає майже так само, як і старі процесори Intel, але з кількома помітними допрацюваннями!


Що змінилося разом з чипом М1 в MacBook Air?

Видалення вентилятора — найбільше допрацювання в продуктивному MacBook Air. Стандартний вентилятор замінили алюмінієвим розширником, розташованим зліва від материнської плати.


Товста холодна пластина над процесором M1 відводить тепло шляхом теплопровідності до плоскішого й холоднішого кінця, звідки воно може безпечно відводитися. Без вентилятора спеціальному розчину може знадобитися більше часу, щоб охолонути, й він може швидше закриватися, але через відмову від теплових трубок або парової камери раковина також має велику масу для насичення тепловою енергією. А оскільки немає ніяких рухомих частин, значить і немає що ремонтувати в майбутньому!


За винятком нової материнської плати й кулера, MacBook Air всередині ідентичний своєму попереднику, тож команда iFixit заявляє, що процедура ремонту «швидше за все залишиться майже такою ж, як і раніше».


Інноваційні MacBook Pro і MacBook Air з вбудованим чипом М1


Що нового привніс чип М1 в продуктивний MacBook Pro?

Що стосується MacBook Pro, то його нутрощі настільки схожі на попередню модель, що технічним фахівцям iFixit довелося двічі перевірити новий яблучний гаджет!


До слова, команда iFixit очікує деякої консолідації деталей і дизайну MacBook, але система охолодження аналогічна тій, що використовується в моделях попереднього покоління Intel. Фактично, оновлений вентилятор ідентичний вентилятору 13-дюймового MacBook Pro (2020), випущеного раніше в цьому році.


Хоча внутрішня начинка MacBook Air та MacBook Pro майже ідентична їх аналогам з процесором Intel, технічні фахівці iFixit звернули увагу на абсолютно новий чип M1, який являє собою блискучу сріблясту деталь з логотипом Apple. Поруч з мікросхемою помітні невеликі кремнієві прямокутники, які являють собою мікросхему вбудованої пам’яті Apple.


Фахівці iFixit кажуть, що вбудована пам’ять «делікатна», тому що вона значно ускладнює ремонт комп’ютерів Apple на базі M1. Зверніть увагу, що в моделях MacBook з вбудованим M1 не передбачена мікросхема T2, розроблена Apple, тому що функція безпеки T2 інтегрована прямо в чип M1.


Технічні фахівці iFixit кажуть, що, хоча ці зміни здаються поверхневими, їх можна вважати результатом «багатьох років напруженої роботи» з «натяками на більші інновації, що належить побачити користувачам у майбутньому»!