Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Final Cut Pro для iPad: анонс нових функцій камери iOS 17?

Final Cut Pro для iPad: анонс нових функцій камери iOS 17?

Цього тижня команда Apple оголосила про випуск Final Cut Pro для iPad, на що користувачі оригінальних планшетів Apple iPad чекали роками. 23 травня Apple нарешті випустить Final Cut Pro для свого популярного планшета зі знайомим, але абсолютно новим інтерфейсом, спеціально розробленим для сенсорного керування. Крім того, у Final Cut Pro для iPad буде представлений новий режим професійної камери. Та й саме оснащення додатка може дати нам уявлення про те, чого очікувати від майбутніх функцій "професійної камери" в оновленні iOS 17.

Режим камери Pro, який Apple демонструє на своїй сторінці попереднього перегляду Final Cut Pro для iPad, забезпечує ручне керування, що перевершує все, що ми бачили у стандартній реалізації програми камери на iOS або iPadOS.

Final Cut Pro для iPad: анонс нових функцій камери iOS 17?

До цього часу користувачам, яким потрібні були такі функції, доводилося покладатися на інші програми, такі як Halide для фотографій та Filmic Pro для відео. Хоча для цих більш просунутих додатків, безумовно, все ще буде місце, ручні функції режиму професійної камери в Final Cut Pro для iPad включають контроль балансу білого, експозиції та фокусування в портретній або альбомної орієнтації, серед інших поліпшень.

Додаток камери за замовчуванням на Apple iPhone та iPad завжди реалізовував автоматичний баланс білого, і хоча це добре працює в багатьох ситуаціях, іноді для конкретного робочого процесу найкраще використовувати ручні установки для зйомки у світлі ламп розжарювання, денного світла і т. д. Крім цього, прямий фіксований баланс білого, що дозволяє набирати певні значення колірної температури в градусах Кельвіна, схоже, також доступний.

На додаток до ручного керування в режимі професійної камери будуть покращені функції моніторингу, які дозволять вам швидко визначити доступний час запису і рівні звуку, що залишився, як для внутрішніх, так і для зовнішніх джерел мікрофона. Функції монітора також включатимуть індикатори перетримки, які можуть вказувати на підтримку зебри та/або несправжнього кольору, а також лінії сітки для правила третин для композиції і не тільки.

Final Cut Pro для iPad: анонс нових функцій камери iOS 17?

Звичайно, запис у форматі ProRes у стандартному додатку Apple для камери з'явився ще з iOS 15, але Final Cut Pro на iPad, забезпечить багатопотокове редагування в зручному інтерфейсі, який дозволяє переходити від зйомки до редагування за лічені секунди. Користувачі зможуть зберігати кадри, зняті в режимі професійної камери, безпосередньо в проект, що дозволить вам швидко переглядати кадри та позбавить складного процесу імпорту.

Гадаємо, цілком можливо, що Apple може попередньо переглянути деякі з майбутніх функцій професійного режиму камери iOS 17 Final Cut Pro для iPad. А сам додаток камери за умовчанням збереже свій простий у використанні інтерфейс. Але в той самий час дозволятиме перемикатися в режим професійної камери для тих, хто хоче більш точного управління як фото-, так і відеозйомкою.



Джерело: 9to5Mac