Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

iPhone 13, AirTags, OLED на iPad та інші чутки від Apple

iPhone 13, AirTags, OLED на iPad та інші чутки від Apple

Чутки про iPhone нагріваються, на цьому тижні відомий аналітик Мін-Чі Куо випустив широкий звіт, в якому виклав свої очікування щодо модельного ряду iPhone протягом наступних трьох років.

Цього тижня також з’явилися чутки про OLED-дисплеї, які потенційно з’являться на iPad та Mac, починаючи з наступного року, збільшуючи ознаки функціональності AirTags у бета-версії iOS 14.5 та багато іншого, тому перегляньте всі подробиці нижче!


Чутки про iPhone 13: акумулятори менших розмірів та більші, дисплей 120 Гц для професійних моделей та багато іншого

Цього тижня відомий аналітик Apple Мін-Чі Куо поділився довгим переліком очікувань щодо майбутніх iPhone на найближчі кілька років.
Куо заявив, що цьогорічна лінійка iPhone 13 буде складатися з тих самих чотирьох моделей, що і лінійка iPhone 12, все з меншим роз’ємом, більшими акумуляторами, модемом Snapdragon X60 від Qualcomm з удосконаленнями 5G, оновленими камерами, роз'ємом Lightning тощо. Ексклюзивом для моделей iPhone 13 Pro стане довгоочікуваний дисплей із частотою 120 Гц та покращення ультрашироких об'єктивів із ширшою діафрагмою та автофокусом, додав він.

Зменшивши приріст цього року, Apple може повністю його видалити наступного року, при цьому Куо прогнозує, що принаймні деякі моделі iPhone 2022 перейдуть на дизайн гнучного дисплея, як і багато останніх смартфонів від Samsung, але він не пояснив, як це буде працювати, враховуючи те, що на даний момент у вирізі розташовані фронтальна камера та компоненти Face ID. Зараз існують деякі підекранні рішення для розпізнавання обличчя.

Apple також планує випустити новий iPhone SE з подібним дизайном, як існуюча 4,7-дюймова модель в першій половині 2022 року, з ключовими новими функціями, що включають підтримку 5G, за словами Куо. А в 2023 році 7,5-8-дюймовий складний iPhone може стати реальністю.

iPhone 13, AirTags, OLED на iPad та інші чутки від Apple


iPhone із портом блискавки через USB-C для  "передбачуваного майбутнього"

В рамках своєї широкомасштабної наукової записки про майбутні айфони цього тижня аналітик Мін-Чі Куо применшив можливість запуску цього року бездротового iPhone, зазначивши, що Apple продовжуватиме використовувати власний роз'єм Lightning у "осяжному майбутньому".

"Ми вважаємо, що USB-C шкодить рентабельності бізнесу MFi [Зробленого для iPhone], а його водонепроникні характеристики нижче, ніж Lightning і MagSafe", - написав Куо. "Тому, якщо iPhone у майбутньому відмовиться від Lightning, він може безпосередньо застосувати дизайн без порту із підтримкою MagSafe замість того, щоб використовувати порт USB-C. На даний момент екосистема MagSafe недостатньо зріла, тому iPhone продовжуватиме використовувати Порт Lightning і надалі ".

Саме Куо спочатку передбачав, що Apple випустить висококласний iPhone без роз'єму Lightning в 2021 році. Він також очікував, що цього року з'явиться iPhone нижчого класу з кнопкою живлення Touch ID, але зараз він сказав, що терміни незрозумілі для введення такої функції.


OLED 10,9-дюймовий iPad, за чутками про початок 2022 року, 12,9-дюймовий iPad Pro і 16-дюймовий MacBook Pro можуть бути випущені

За чутками, Apple переходить на міні-світлодіодні дисплеї на деяких майбутніх моделях iPad і Mac, але, схоже, на ці пристрої може бути інша технологія відображення: OLED.
За даними DigTimes, першим із більших портативних пристроїв Apple, який застосував OLED-дисплей, швидше за все, буде 10,9-дюймовий PiPad‌, імовірно оновлена версія iPad Air. Зазначається, що оновлений PiPad‌ планують ввести у виробництво в четвертому кварталі цього року, а його випуск відбудеться на початку 2022 року. Окрім 10,9-дюймового ‌iPad‌, Apple також планує використовувати OLED-дисплеї для 12,9 дюймового iPad Pro та 16-дюймового MacBook Pro.

iPhone 13, AirTags, OLED на iPad та інші чутки від Apple


iOS 14.5 Beta 3 представляє функцію безпеки товарів перед запуском AirTags

Про довгоочікувані відстежувачі товарів AirTags ходять чутки вже майже два роки, і є ознаки того, що оголошення, нарешті, наближається.

У третій бета-версії iOS 14.5, випущеної на цьому тижні, у вкладці Знайти мій за замовчуванням увімкнено нову вкладку "Елементи". Цей розділ дозволить користувачам відстежувати вибрані не фірмові продукти, такі як навушники Beats та майбутні бездротові навушники Belkin. Очікується, що на цій вкладці також можна буде керувати предметами, обладнаними AirTags, такими як рюкзак або багаж.

У програмі Знайти мій також є новий перемикач "Безпека предметів". Коли цю функцію ввімкнено, користувачі iPhone отримуватимуть сповіщення про виявлення невідомого елемента, який рухається разом із ними, імовірно, допоможе запобігти переслідуванню людини іншою особою за допомогою AirTags або подібного.

Березень є звичним місяцем для анонсів продуктів Apple, тому є надія, що AirTags нарешті будуть представлені цього місяця, але дата виходу досі незрозуміла. Раніше Apple заявляла, що iOS 14.5 буде випущений "ранньою весною", припускаючи, що оновлення вийде в понеділок, 22 березня або пізніше, і, можливо, AirTags вийде приблизно в цей час.