Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Порівняння iPhone 14 та iPhone 13: який купити в 2023?

Порівняння iPhone 14 та iPhone 13: який купити в 2023?

Детальний огляд або порівняння iPhone 14 та iPhone 13 — це відмінне джерело інформації, якщо ви хочете дізнатися найвагоміші відмінності між цими двома моделями. Та все ж, найбільш корисною ця стаття буде для людей, які обирають та бажають купити новий Айфон, але поки що не можуть ухвалити остаточне рішення.

Хоча iPhone 13, поступився місцем "чотирнадцятці", він все ще залишається одним з найкращих доступних на ринку смартфонів, а тепер ще й за зниженою ціною. Та все ж критики, і щасливі власники новинок 2022 року мають свої аргументи на користь флагмана iPhone 14. Отож, пропонуємо разом трішки краще розібратись у темі.

порівняння Айфон 14 та Айфон 13

Дизайн Айфон 14 vs Айфон 13

Зовнішні характеристики iPhone 14 та його попередника, дуже схожі та зберігають практично ідентичні габарити та вагу. Обидва гаджети зроблені з алюмінію та скла, з глянцевою задньою панеллю. Об'єктиви системи камер також розміщені діагонально.

Однією з головних фішок нового iPhone 14 Pro є Dynamic Island — переосмислений виріз на передній панелі, який здатний змінювати форму та розмір, а також показувати різну інформацію, залежно від поточних оповіщень та дій, що виконуються зі смартфоном. На жаль, звичайному iPhone 14 поки не вдалося отримати цю функцію, і виріз, хоч і став трохи менше, все ще залишається на своєму "почесному" місці.

Щодо колірної гами, то новий iPhone 14 поставляється у п'яти варіантах. Чотири з них ми вже бачили минулого року, за винятком фіолетового, який прийшов на зміну рожевому. А на початку березня 2023 року нам також показали новий iPhone 14 Yellow.

Apple представила жовтий Айфон 14


Apple повністю відмовилися від роз'ємів під фізичні сім-картки на всіх американських моделях iPhone 14, віддавши перевагу формату iPhone 14 eSIM. І хоча європейські версії все ще мають слоти для "сімки", цілком можливо, що в найближчому майбутньому і до нас прийде це нововведення.

Це буде, безумовно, позитивним моментом, і на це є низка причин. Перша — збільшення простору для апаратного забезпечення гаджета, що призведе до стрибка в потужності та появі нових фішок.

Друге, це підвищення цілісності корпусу, а також його водо- та пиленепроникності. І останнє, це гнучкість під час роботи з мережами. Адже iPhone більше не обмежуватиме вас одним номером телефону, а зміна операторів буде проводитися набагато простіше.

Дисплей Айфон 14

Епл Айфон 14, як і попереднє покоління, мають ідентичні 6,1-дюймові OLED-дисплеї з підтримкою HDR, яскравістю 800 ніт та піковою яскравістю 1200 ніт під час відтворення HDR-контенту. Як і у випадку з вирізом, iPhone 14, на відміну від Про, не може похвалитися нічим новим.

Та й чи треба? Адже Super Retina XDR-дисплей iPhone 14 все ще залишається одним із найбарвистіших і найприємніших для ока екранів на сучасних смартфонах. Проте відсутність помітного прогресу тут грає явно на користь більш старої моделі.

характеристики екрана Айфон 14 iPhone 14

Характеристики Айфон 14

З чіпом, наріжним каменем, на якому тримається весь функціонал гаджета, у нас історія схожа — лінійка Про отримала новий, проривний чіпсет А16 Bionic. А от характеристики iPhone 14 підросли завдяки покращеній версії торішнього чипа Apple А15.

Apple A15 залишається досить потужним чіпом, який без проблем змагається із найкращими процесорами конкурентів. Він оснащений тим же 6-ядерним процесором та 16-ядерним Neural Engine, але тепер поставляється з 5-ядерним графічним процесором, покликаним насамперед для підвищення ігрової продуктивності. Процесор A15 Bionic також підтримує різне програмне забезпечення камери, наприклад Photonic Engine, яке покращує якість зйомки при слабкому освітленні.

І хоча Apple обіцяє збільшення потужності нового А15 на 18% за будь-якого порівняння Айфон 14 та iPhone 13, даний прецедент все ж таки є не дуже приємним. Адже всі звикли, що новий iPhone означає і новий чіп, а маневр з покращеною версією торішнього процесора сприймається як банальна лінь Купертіно.



Камера Айфон 14

Система камер — те, що спокушає багатьох. Саме якість знімків та відео, зроблених за допомогою iPhone, була для багатьох визначальним фактором при виборі ідеального смартфона. А поступове вдосконалення камери відзначали як критики, так і масовий споживач.

Як і його попередник, моделі iPhone 14 оснащені парою 12-мегапіксельних камер — одна основна, а інша надширококутна. Але основний об'єктив iPhone 14 тепер набагато більший, зі збільшеною кількістю пікселів (1,9 мікрона), і швидшою діафрагмою f/1,5, а також стабілізацією зображення зі зсувом датчика.

Це робить знятий контент більш деталізованим та зменшує кількість перешкод при слабкому освітленні.

Фронтальна камера iPhone 14 під назвою TrueDepth, також була оновлена. Тепер у неї покращена діафрагма ƒ/1,9, яка підвищує продуктивність у поганих світлових умовах, а також автофокус на кількох об'єктах, для ідеальних групових селфі.

який айфон 14 краще купити iPhone 14 в Україні

Який Айфон краще купити у 2023 році?

У новому iPhone 14 2022 є низка вагомих, і справді корисних оновлень, як от супутниковий зв'язок, SOS Emergency, виявлення ДТП і падінь, покращена зйомка при слабкому освітленні і т.д. Та з огляду на схожість у "начинці" двох гаджетів і те, що з iOS 16 iPhone 13 отримає всі її передові функції, доцільність переходу з 13 на 14 залишається під питанням. Але якщо ви хочете оновитися зі старшої версії гаджета й готові викласти більше, отримавши при цьому незначні, але приємні додаткові фішки, новий iPhone може представляти інтерес.

Зрештою, це надійний прилад, який не втратить своєї актуальності в найближчому майбутньому. Єдина його проблема в тому, що розрив між 13 і 14 значно менш помітний, ніж у 13 Pro і 14 Pro. Але все ж таки якщо ви вирішили купити iPhone 14 в Україні — мережа магазинів техніки Apple Ябко пропонує вигідну ціну на нові смартфони Епл, а також гарантію від виробника та магазину, швидку доставку по Україні та кращий сервіс.