Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Ябко Дайджест: Adobe <3 iPad, Watch OS, iOS

Ябко Дайджест: Adobe <3 iPad, Watch OS, iOS

Попри все ще підвищену увагу до наслідків бушування коронавірусної інфекції, компанія Apple чітко слідує встановленому графіку та 18 березня презентувала довгоочікувану лінійку оновлених планшетів iPad Pro 11 (2020) та iPad Pro 12.9 (2020). Що ще цікавого відбувається в цифровому світі? Читайте в нашому щотижневому Jabko-дайджесті актуальних новин.


Apple оновлює базу постачальників OLED-дисплеїв

Подейкують, що китайська компанія BOE може стати головним постачальником дисплеїв для анонсованого iPhone 12 Mini, презентація якого відбудеться на осінній зустрічі. Відомо, що всі майбутні продукти будуть оснащені надсучасними OLED-дисплеями.

Як звітує DigiTimes, китайська команда BOE розпочала співпрацю з General Interface Solutions (потужний виробник тачскрінів для інноваційних смартфонів). Вважають, що BOE також може стати партнером Apple та постачати деталі для нових iPhone.

Нагадаємо, що до цього Apple використовувала дисплеї Samsung. Новий постачальник має забезпечити виробництво 5.4-дюймових екранів, котрими планують оснастити iPhone 12 Mini (бюджетний варіант популярних флагманів компактних розмірів).

Співпраця з BOE має забезпечити безперебійне постачання деталей до потужностей Apple, навіть якщо попит перевищуватиме очікування.



Adobe Photoshop адаптували для iPad Pro 

Ще восени команда розробників Photoshop заявляла про потребу модернізувати алгоритми роботи додатка на яблучних планшетах. В ідеалі, це мала бути повноцінна програма для професійних ілюстраторів, яка стане альтернативою використання програмного забезпечення для персонального комп’ютера. 

Особливості роботи ідентичні: початківцям доступна безкоштовна пробна 30-денна версія. Далі за підписку доведеться викласти близько 10$.

Adobe Photoshop для iPad Pro 11 та 12.9 - це, перш за все, адаптація застосунку під різні платформи, а також покращена підтримка Apple Pencil. Ще одна перевага - можливість редагувати PSD-файли.

Ябко Дайджест: Adobe &lt;3 iPad, Watch OS, iOS

Презентація iOS 13.4, iPadOS 13.4 та watchOS 6.2

Прихильники яблучних технологій уже отримали змогу протестувати нові версії операційних систем для смартфонів, планшетів та розумних годинників. На перший погляд здається, що серйозних змін немає, але 79% світових програмістів уже розпочали адаптацію своїх додатків під надсучасні iOS 13.4, iPadOS 13.4 та watchOS 6.2.

Підготували для читачів добірку найпомітніших покращень, аби не експериментувати зі встановленням нового програмного забезпечення.



Що нового в iOS 13.4 та iPadOS 13.4?

Головна перевага яблучних планшетів 2020-го року - підтримка раніше анонсованої Magic Keyboard з трекпадом, котра здатна замінити портативний MacBook. Серед інших особливостей:

— Можливість приєднати Magic Mouse (обидва покоління), Magic Trackpad (також дві моделі) та Bluetooth-пристрої сторонніх виробників;
— Контекстний курсор, який дає змогу користувачеві точно зрозуміти, куди слід натиснути;
— Підтримка жестів Multi-Touch, знайомих для поціновувачів MacBook (прокручування та перегортання сторінок, вихід на домашній екран, виклик багатофункціонального меню, зменшення/збільшення масштабу);
— Інтелектуальне введення на клавіатурі підтримує арабську мову, виглядає сам інструмент як Smart Keyboard;
— Можливість організувати спільний доступ до iCloud Drive (аналогічно до Google Disk), користувач може надати право переглядати, редагувати інформацію довіреним особам;
— Оновлений пакет анімованих наліпок Memoji;
— Поштова скринька теж зазнала змін: відповідь на зашифровані листи теж автоматично захищена за допомогою шифру;
— “Універсальне придбання” — можливість використовувати додаток на всіх яблучних пристроях;
— Виправлення помилок та багів (чорний екран при відкриванні камери, сповіщення від “Нагадувань” про вже виконані завдання.

Ябко Дайджест: Adobe &lt;3 iPad, Watch OS, iOS



Оновлення WatchOS 6.2

Тепер застосунок для Apple Watch вміщує вбудовані покупки. Використовувати офіційний додаток дозволили на території Туреччини, Чилі та Нової Зеландії. 

Ще одна гарна новина — у WatchOS 6.2 з’явились нові кольори циферблатів, які можна гармонійно поєднати з ремінцями весняної колекції. Нам найбільше сподобався нейлоновий зелено-синій варіант — чудовий варіант для теплої весни.

Радіємо, що попри зосередженість навколо коронавірусу, команда Apple тішить своїх прихильників новинками та оновленнями програмного забезпечення. Нагадуємо, що оформити попереднє замовлення на нові моделі iPad Pro 11 та 12.9 вже можна на сайті Інтернет-магазину Jabko. Також зверніть увагу на багатофункціональні аксесуари (маємо на увазі Magic Keyboard).