Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Як настроїти Apple Pay і платити iPhone?

Як настроїти Apple Pay і платити iPhone?

Apple Pay — це надзвичайно зручно. В маленькому магазині, великому ТРЦ чи навіть на іншому континенті — можливість безконтактної оплати з допомогою Айфон 14 чи іншого флагманського смартфона Епл буде завжди з вами.

Достатньо тільки прив'язати банківську картку до вашого смартфона. Тому в цій статті ми розкажемо, як налаштувати роботу цієї функції на вашому сучасному смартфоні Епл Айфон.

Як працює Apple Pay?

Базується Apple Pay на NFC (Near Field Communication) — технології безконтактної передачі інформації на малих, близько 10 сантиметрів, відстанях. Чимось схоже на Bluetooth, але робоча відстань і обсяг переданої інформації у NFC значно менший і використовується він не так для обміну даними, як для створення безпечного підключення.

Під час NFC-підключення пристрої діляться на два типи — активний і пасивний. Активний пристрій здатний зчитувати та обмінюватись інформацією (термінал), а пасивні — тільки зберігати дані (картка з NFC-чипом).

Як настроїти Apple Pay і платити iPhone?

Сумісність пристроїв

Не так давно було прийняте рішення встановлювати NFC-чип в смартфони та на сьогодні практично всі доступні моделі будуть підтримувати функцію безконтактної оплати. Що стосується iPhone, то вперше така можливість з'явилась на шостому поколінні, відповідно, Apple Pay доступна на iPhone 6s/6s Plus/6/6 Plus та всіх подальших поколіннях, включаючи версії iPhone SE 2 та 3.

Налаштування Епл Пей

  • Розблокуйте ваш iPhone.
  • Перейдіть в Налаштування.
  • Знайдіть та відкрийте Wallet і Apple Pay.
  • У отриманому вікні виберіть “Додати карту”.
  • Натисніть «Дебетова або кредитна картка», а потім “Далі”.
  • Виконайте інструкції на екрані.
  • Пройдіть етап підтвердження — це можна зробити з допомогою смс або в застосунку банку.

Готово! Тепер ваша карта прив'язана до вашого смартфона і завжди буде під рукою. Ви можете повторити ці маніпуляції неодноразово, щоб додати всі доступні вам картки.

Як настроїти Apple Pay і платити iPhone?


Як користуватись Apple Pay?

Використовувати Епл Пей дуже просто, однак в залежності від року випуску вашого iPhone цей процес може трохи відрізнятись:

— На iPhone 8 та представниках старших поколінь вам потрібно буде двічі натиснути кнопку Home, вибрати потрібну карту в списку, пройти ідентифікацію Touch ID та піднести смартфон до термінала.

— На iPhone X та більш сучасних моделях двічі натисніть кнопку блокування, виберіть потрібну карту, пройдіть ідентифікацію Face ID та піднесіть смартфон до термінала.


Таку оплату за товари та послуги можна здійснити всюди, де використовують термінали VISA PayWave або Mastercard Paypass, а це фактично 99% наявних закладів.

Також варто зазначити, що Apple Pay доступний для України та більшості інших країн. І, при здійсненні оплати у валюті з допомогою гривневої картки конвертація буде відбуватись автоматично за офіційним курсом банку.

КНОПКА
ЗВ'ЯЗКУ