Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Як працює функція Crash Detection на iPhone 14 та Apple Watch 2022?

Як працює функція Crash Detection на iPhone 14 та Apple Watch 2022?

Вихід нових поколінь iPhone завжди тягне за собою появу цікавих функцій, які покликані покращити арсенал корисних можливостей гаджета та зайняти одне з ключових місць рекламної кампанії бренду.

Цього року така роль дісталася Crash Detection — досить складному алгоритму, в роботі якого ми й розберемося сьогодні.

Що таке Crash Detection?

Crash Detection — це інструмент, навчений визначати момент попадання у ДТП. Якщо ви потрапите в жорстке зіткнення і не відповідатимете протягом 10 секунд — гаджет автоматично зв'яжеться зі службами порятунку.



Як працює Crash Detection?

Як уже згадувалося, Crash Detection — це алгоритм, і доступний він буде лише власникам останніх моделей iPhone та Apple Watch. І така обмеженість обумовлена ​​тим, що у роботі алгоритм базується на показниках різних датчиків і сенсорів, яких немає в конструкції гаджетів минулих поколінь.

Йдеться про оновлені гіроскоп і акселерометр, GPS, барометр, мікрофони та вдосконалені алгоритми зчитування руху. Отримані дані обробляються в кластері даних, що складаються з 1000000 годин автомобільної їзди та результатів краш-тестів.

Таким чином, коли ви сядете в машину, будь то громадський транспорт чи особистий автомобіль, на місце пасажира чи водія, ваш пристрій Apple завжди залишатиметься напоготові.

І при виявленні серйозного зіткнення, якщо від вас не буде відповіді, він самостійно зв'яжеться з відповідними службами, повідомивши, що людина потрапила в автокатастрофу і не відповідає вже протягом 10 секунд, а також передавши приблизні координати вашого місцезнаходження. Якщо у вас налаштовані екстрені контакти, то ще через 10 секунд будуть сповіщені й вони.

Як працює функція Crash Detection на iPhone 14 та Apple Watch 2022?

Які типи ДТП може визначати Crash Detection?

Якщо вірити розробникам, то ця функція може виявляти зіткнення спереду, ззаду та збоку, а також перекидання автомобіля. Підтвердити чи спростувати ми цього не в змозі, та й сподіваємось, що вам самим не випаде можливості особисто перевірити цю фішку.

Тим більше, враховуючи кількість праці, прикладеної при створенні Crash Detection і того, як Apple пишається результатом, можна припустити, що все працює ідеально. А провал із такою важливою функцією, на яку розраховуватимуть багато водіїв, потягне за собою дуже серйозні наслідки для корпорації.

Які пристрої підтримують Crash Detection?

Ми вже говорили, що для роботи цього алгоритму необхідні спеціальні апаратні характеристики пристрою, тому доступний він буде власникам всіх моделей iPhone та Apple Watch 2022 випуску.

Як увімкнути/вимкнути функцію Crash Detection?

Crash Detection — корисна опція для всіх, хто пов'язує своє життя з автомобілями, а особливо для людей, які регулярно відправляються в нічні поїздки або безлюдні місця, але турбуються про своє життя та життя пасажирів.

Але на жаль, в Україні вона поки що не працюватиме. Та й не знаємо, чи найближчим часом запрацює. І оскільки вона включена за умовчуванням на всіх нових пристроях, а ви, за бажання, можете її вимкнути. Для цього треба зайти в Налаштування> Emergency SOS> та вимкнути повзунок у Call After Severe Crash. Готово.

Як працює функція Crash Detection на iPhone 14 та Apple Watch 2022?

КНОПКА
ЗВ'ЯЗКУ