Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Як заощадити заряд на Айфоні?

Як заощадити заряд на Айфоні?

Сучасні моделі Apple iPhone оснащуються все більш досконалими процесорами і місткими акумуляторами, що значно продовжує час автономної роботи цих девайсів. Так, тринадцяте і недавно представлене чотирнадцяте покоління забезпечують близько доби інтенсивної роботи, а це небачений раніше на смартфонах показник.

Та, незважаючи на ці вражаючі цифри, кожен з нас може зіткнутись з необхідністю економії заряду. В цій статті ми опишемо декілька найкращих способів це зробити.

Режим низького заряду

Вперше цю функцію було представлено в iOS 9.0 і з того часу вона є невід'ємною складовою кожного нового айфона. Режим енергозбереження дозволяє помітно продовжити час автономної роботи вашого iPhone шляхом мінімального зниження продуктивності девайса.

Загалом це не дуже помітно впливає на більшість процесів і проявлятиметься здебільшого під час виконання справді енергозатратних задач. При досягненні позначки 20% заряду айфон сам запропонує вам увімкнути цей режим, але зробити це можна і раніше вручну.

Для цього необхідно відкрити меню Налаштування>Акумулятор і перемістити тумблер біля опції Режим енергозбереження в положення ВКЛ.

Як заощадити заряд на Айфоні?

Економія даних

На iOS 13-ої й пізніших версій є можливість знизити споживання стільникового трафіку та вимкнути фонову синхронізацію. Для цього пройдіть в меню Налаштування>Стільниковий зв'язок>Налаштування стільникового зв'язку і пересуньте тумблер біля “Економія даних” в положення ВКЛ.

Як заощадити заряд на Айфоні?

Авіарежим

Його можна використовувати під час збоїв в роботі мережі, щоб смартфон не витрачав заряд на пошук стабільного підключення, або коли ви не очікуєте смс чи дзвінків. Зробити це можна в панелі керування, свайпнувши вверх по екрану.

Вимкнення непотрібних функцій

Навіть зараз ваш Айфон виконує більше різноманітних задач, ніж ви можете собі уявити. І, відверто кажучи, далеко не всі з цих процесів будуть корисні для вас, але точно негативно вплинуть на час автономної роботи пристрою.

Робота будь-яких фонових програм, автоматичний пошук доступних бездротових мереж, AirDrop, спливаючі сповіщення, геолокація тощо — все це не критично для правильного функціонування смартфона, але сильно виснажує його батарею. Тому, маючи вільну хвилину, ознайомтесь більш детально з меню налаштувань, щоб відключити всі непотрібні вам функції.

Як заощадити заряд на Айфоні?

Яскравість екрана

Напевно, кожен з нас надає перевагу автоматичному налаштуванню яскравості, адже це зручно. Однак, чим вища яскравість, тим швидше сяде акумулятор телефона. Тому, якщо ви бачите, що заряд вже наближається до найнижчих позначок чи відсотків — встановіть яскравість на мінімум.

Автоблокування

Правильне налаштування часу автоматичного блокування екрана допоможе зберегти заряд, звівши роботу дисплея до мінімуму, та буде зручним, якщо ви часто залишаєте свій девайс без нагляду.

Як заощадити заряд на Айфоні?

Темна тема інтерфейсу

Всі ми любимо темні теми — ввечері вони не ріжуть очі надмірною яскравістю білого фону в додатках, а чорне оформлення просто виглядає більш стильно. Але багато хто каже, що після встановлення темної теми їх айфон почав працювати довше.

Офіційного підтвердження від Apple стосовно таких заяв ми не отримали, але можете самі перевірити - Налаштування>Екран і яскравість>Темне оформлення.

Тільки стабільні версії ОС

Ми рекомендуємо використовувати тільки перевірені тестерами та звичайними користувачами версії iOS. Це допоможе вам уникнути зайвих багів системи, позитивно вплине на продуктивність гаджета, а також продовжить час автономної роботи.

КНОПКА
ЗВ'ЯЗКУ