Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Apple Silicon M3: коли покажуть нові Mac з 3-нм чіпом?

Apple Silicon M3: коли покажуть нові Mac з 3-нм чіпом?

За даними видання DigiTimes, команда Apple планує випустити новий MacBook Pro з модернізованим чіпом, виготовленим за передовим 3-нм техпроцесом TSMC, у третьому кварталі 2023 року.

"Згідно з галузевими джерелами, Apple MacBook Pro наступного покоління, випуск якого запланований на третій квартал, буде оснащений 3-нм процесорами", — йдеться у прев'ю.

Звіт, цілком ймовірно, стосується нового 13-дюймового MacBook Pro з чіпом M3 наступного покоління від Apple, вихід якого команда може оголосити восени. Очікується, що чіп M3 буде виготовлений з використанням 3 нанометрового техпроцесу TSMC для значного підвищення продуктивності та енергоефективності порівняно з 5-нанометровим чіпом M2 в 13-дюймовому MacBook Pro 2022 року випуску.

Apple Silicon M3: коли покажуть нові Mac з 3-нм чіпом?

У своєму інформаційному бюлетені Power On на вихідних Марк Гурман із Bloomberg сказав, що перші Mac з чіпом M3 можуть з'явитися вже в жовтні, тому запуск у четвертому кварталі здається ймовірнішим, ніж у третьому кварталі цього року.

У будь-якому випадку, все більш імовірно, що Apple оголосить чіп M3 наприкінці цього року, і першими моделями з чіпом, швидше за все, стане саме 13-дюймовий MacBook Pro 2023. Востаннє Apple оновлювала 13-дюймовий MacBook Pro з чіпом M2 у червні 2022 року, в якому зберегла класичний дизайн з сенсорною панеллю Touch Bar замість фізичних функціональних клавіш.

Очікується, що Apple також оновить iPad Pro до версії на базі M3 та OLED-дисплеєм у першій половині 2024 року, перенісши 3-нм технологію на свій висококласний планшет. Своєю чергою, 14-дюймові та 16-дюймові моделі MacBook Pro з чіпами M3 Pro та M3 Max також будуть випущені наступного року, а чіп M3 Ultra для Mac Studio та Mac Pro, ймовірно, з'явиться другій половині 2024 року.

Apple Silicon M3: коли покажуть нові Mac з 3-нм чіпом?