Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Електронна книга: як вибрати найкращий е-рідер?

Електронна книга: як вибрати найкращий е-рідер?

Багато книголюбів втомилися від незручного формату паперових книг, як ще й до того ж не усюди з собою можна взяти, саме тому рішення купити Покет виглядає таким привабливим. Це зручний пристрій, що дозволяє не відриватися від улюбленої книги навіть у громадському транспорті чи на відпочинку. До того ж це дозволяє зробити своє хобі набагато сучаснішим. Звісно, багато хто скаже, що перегортати сторінки паперової книги — безцінний ритуал, як і запах нової книги, тому від цього складно відмовитися, але рідери стали наскільки досконалими, що відмовити собі у задоволенні стати їх власником занадто спокусливе, особливо враховуючи що їх ціна стала дуже привабливою.


купити Покетбук


Чим електронна книга краще від телефону?

Електронна книга Pocketbook — це сучасний та компактний гаджет, який хтось ще може сплутати з планшетом. Головна перевага такого пристрою в тому, що він надає вам унікальну можливість мати під рукою повноцінну бібліотеку, але просто в кишені.
Рідер або як її ласкаво називають "читалка" — функціональніший і набагато комфортніший варіант для читання, ніж той самий телефон. Головна відмінність полягає в оптимальному розміру екрану, з яким немає необхідності примружуватися або тримати гаджет занадто близько до очей, псуючи зір.


Які види електронних книг існують?

Якість дисплея — головний фактор, який впливає на свідомий вибір. Умовно всі електронні книги можна поділити на два основні види: моделі з чорно-білим та кольоровим дисплеєм. Від цього залежить зручність читання, експлуатації та звісно ж вартість гаджета.

Чорно-білі дисплеї, зазвичай, використовують перевірену часом та поколінням книголюбів технологію E-Ink або ж, так званого, “електронного паперу”. З ними читати при денному світлі одна насолода, очі від цього менше втомлюються, а текст залишається за будь-яких умов чітким. Такі дисплеї радують великим кутом огляду, а також мінімальним спотворенням під час самого читання.

Кольорові дисплеї ж найчастіше використовують такі сучасні технології, як TFT або LCD. Їх екрани набагато більше схожі на дисплеї ноутбуків чи смартфонів. Це без перебільшення ідеальний вибір для перегляду фото та веб-сторінок, але єдиний їх недолік — вони можуть трішки блищати на сонці.


Які ще важливі функції та додаткові можливості мають електронні книги?

Додаткових функцій такі пристрої мають доволі багато і кожен з них може бути вирішальним під час вибору. Наприклад, деякі моделі оснащені стилусом, за допомогою якого зручно залишати позначки, малювати або ж робити короткі записи. Інші мають можливість бездротового завантаження книг через Wi-Fi, з хмарного сховища або ж електронною поштою, за допомогою цього можна зробити практично безмежною свою власну електронну бібліотеку.

Деякі рідери вирізняються аудіороз'ємом або модулем для підключення Bluetooth-пристроїв, вони стануть справжнісінькою знахідкою для тих, хто не уявляє процесу читання без прослуховування улюбленої музики. Останнім писк моди — моделі з функцією озвучування текстових файлів. З ними можна попрощатися з аудиокнигами на телефоні.


Електронна книга Pocketbook


Чому важливими є підсвічування та розмір екрану?

Не менш важливим аспектом вибору є наявність підсвічування екрана. Сучасні рідери з з цією функцією дозволяють читати хоч і вночі без шкоди для зору. Корисним апгрейдом подібної функції є можливість власноруч регулювати яскравість та температуру підсвічування.

Якщо говорити відверто про розміру екрана, то оптимальною діагоналлю цілком виправдано визнані 6 дюймів. В деяких випадках можна зупинити вибір на 8 або 10 дюймових, але це тоді, коли потрібний більший шрифт. Є й 13-дюймові електронні краще використовувати вдома, оскільки носити їх з собою всюди не так зручно.


На що треба звернути увагу?

Першою чергою, компактна та якісна електронна книга — це персональна бібліотека, з якою можна не розставатися ніде. Тож, щоб мати вірного та надійного друга, який розділяє ваше захоплення книгами, при покупці слід звернути увагу на наступні моменти:

  • Діагональ екрана. Впливає на зручність читання та й ціну пристрою.
  • Підтримувані формати. Для художньої літератури важливі формати fb2 та epub, а технічна та комікси, журнали полюбляє pdf та djvu.
  • Пам'ять. Вбудована пам'ять може доволі суттєво варіюватися, тому чим більше її буде, тим багатшою буде й особиста бібліотека.
  • Роздільна здатність дисплея та контрастність. Від цих показників більшою мірою залежить чіткість зображень та тексту.

Попри те, що нині існує широкий вибір рідерів, електронна книга Покетбук залишається бестселером. Це легко пояснити тим фактором, що ця компанія давно зайняла місце лідера на цьому ринкові і кожна нова модель лише доводить, що це цілком закономірна ситуація.