Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Яка мишка підійде для MacBook

Яка мишка підійде для MacBook

MacBook — портативний та продуктивний гаджет, оснащений трекпадом. Однак виконання деяких дій стає занадто повільним, якщо не мати мишки.

Кому знадобиться мишка для MacBook

Якщо MacBook — інструмент для відпочинку, то мишка не знадобиться. Наприклад, для перегляду кіно чи скролінгу в соціальних мережах. Коли доводиться просиджувати за ноутбуком 6–8 годин та редагувати відео, ретушувати фотографії, створювати та заповнювати графіки, писати код — без периферії не обійтися.

До того ж рука швидко втомлюється, якщо постійно вдаватися до трекпаду. Інша річ — асиметрична мишка з перепадом висот. Корисно, коли швидкість пересування курсора налаштовується програмно.

Яка мишка підійде для MacBook

Як вибрати мишку для MacBook

Гаджет розпізнає мишку, приєднану за допомогою Bluetooth або USB-порту на корпусі. ОС автоматично відшукає та інсталює драйвер, після чого ноутбук готовий до роботи.

Мишки відрізняються в залежності від конструкції, типу з’єднання, функцій, вартості. Характеристики, які важливі для комфортної взаємодії з MacBook:

— Кнопки та коліщатко. Кнопки в деяких аспектах замінюють клавіатуру, а коліщатко — функції прокручування, масштабування, перемикання між режимами та програмами.

— Сенсор. Лазерний, якщо доводиться працювати в подорожах чи надворі. Такий сенсор мінімально витрачає енергію та відрізняється підвищеною точністю. Оптичний, коли мишка використовується в домашньому середовищі або в офісі на килимку. Дешевше, ніж лазерний.

— Чутливість сенсора (DPI). В ідеалі — понад 3000. Чим вищий показник, тим якісніше курсор реагує.

— Вага. Другорядний критерій, але важливий, якщо мишка регулярно «подорожує» в рюкзаку. Вибирайте моделі, що важать до 140 г.

Яка мишка підійде для MacBook

ТОП-8 мишок для MacBook

1. Apple Magic Mouse

Корпорація Apple пропонує фірмову бездротову мишку. Єдиний мінус — спірний дизайн. Переваги:

  • Стриманий зовнішній вигляд;
  • Жодних дротів;
  • До 9 годин активності без підзарядки;
  • Механічний та сенсорний датчик;
  • Система жестів;
  • Налаштування під конкретного користувача.

Яка мишка підійде для MacBook

Якщо вирішили купити Apple Magic Mouse, вибирайте модель 2-го покоління. Працює на акумуляторі, що заряджається, а не на змінних батарейках.

2. Logitech Pebble M350

Якщо купуєте мишку стороннього виробника, заздалегідь завантажте потрібний софт. Запрограмуйте кнопки та налаштуйте курсор. Мишка Logitech Pebble M350 — компактна симетрична периферія, яка поміщається навіть у крихітну долоню.

Підходить шульзі. Важить 100 грамів. Кнопки та коліщатко працюють без зайвих звуків та клацань. Синхронізується за допомогою Bluetooth або USB. Всередині — оптичний датчик. DPI — 1000. Батарейок AA вистачить на 18 місяців.

Яка мишка підійде для MacBook


3. RAZER Naga Trinity Expert

Мишка RAZER Naga Trinity Expert — ігрова, так що коштує дорожче, ніж представлені в списку. Розрахована як на праву, так і ліву руку. Оптимальний варіант для користувачів, які працюють з графікою.

Функції розкриваються в профільних програмах: Adobe Premiere, Illustrator, Photoshop. У додатку Synapse змінюються та зберігаються налаштування залежно від програм. Працює на оптичному датчику з чутливістю 1600 dpi. Вага — 120 г. У компактному форм-факторі ховається 19 кнопок.

Яка мишка підійде для MacBook


4. Logitech MX ERGO

Версія з оптичним трекболом. Тільки для правші. Змінює кут нахилу на 20⁰. Розробник каже, що користувач напружує зап'ястя на 20% менше, ніж при контакті з класичною мишкою. Програма Logitech Options, як і функція FLOW, дозволяє поєднувати периферію з кількома гаджетами.

Характеристики:

  • Тип з’єднання: Bluetooth до 10 м;
  • Датчик: оптичний;
  • Чутливість: 440 dpi;
  • Кількість кнопок: 8;
  • Вага: 164 г.

Яка мишка підійде для MacBook


5. RAZER Pro Click

За розробку мишки відповідала команда Humanscale, яка дбає про здоров'я людей. Периферія — для лівої руки. Дизайн — лаконічний, з підставкою для руки. Вага — 106 г. Максимальне значення DPI — 16000, так що мишка вловлює найменші рухи та дотики. Приєднується через Bluetooth або USB. Для програмування доступно 8 кнопок. Синхронізується одночасно з чотирма гаджетами.

Яка мишка підійде для MacBook

6. Logitech MX Anywhere 2S

Бездротова модель для правші та шульги, яка заряджається за 3 хвилини й протримається 8–12 годин. Приєднується до 3 комп'ютерів. Технологія DARKFIELD дозволяє комфортно ковзати по будь-якій поверхні. За це відповідає сенсор з 4000 dpi. Завдяки величезному коліщатку з двома режимами — це найкращий вибір для людей, які працюють з документами й таблицями поза домом.

Яка мишка підійде для MacBook

7. Logitech G102 LightSync

З’єднується лише через USB. Дизайн — стриманий та симетричний. Підходить для правої чи лівої руки. Вага — 85 г. Всередині оптичний датчик з 8000 dpi. Кількість кнопок — 6. Родзинка — підсвічування з анімацією.

Яка мишка підійде для MacBook

8. RAZER DeathAdder Essential

У мишку інтегрували оптичний сенсор з 6400 dpi. З’єднується з MacBook через USB-порт. Курсор плавно рухається екраном. Корпус гладкий, з опуклими плавними елементами, але тільки для правші. Важить 96 г. Вбудовано 5 кнопок.

Яка мишка підійде для MacBook

Так зрозуміліше, яку мишку підібрати для MacBook. Замовити модель, що сподобалася, можна на сайті інтернет-магазину Ябко.

КНОПКА
ЗВ'ЯЗКУ