Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Ваше місто ?
Твій кошик
0
Ваше місто ?
Так Змінити

Apple готується інтегрувати ChatGPT у Siri

Apple готується інтегрувати ChatGPT у Siri

Apple продовжує активно завойовувати світ штучного інтелекту після презентації iPhone 16 і вже незабаром прихильники яблучної техніки зможуть випробувати нову інтеграцію ChatGPT у Siri. Таке рішення було прийняте з метою того, щоб покращити роботу улюбленого всіма голосового помічника. Далі в статті Ябко розглянемо, які нові функції можна очікувати і як це змінить роботу з iOS, iPadOS та macOS.

ChatGPT в Siri


Висока інтеграція ChatGPT у Siri

За даними MacRumors, в коді iOS було виявлено згадки про інтеграцію ChatGPT у Siri. Це підтверджує плани Apple щодо додавання нових функцій у Siri, які дозволять голосовому помічнику передавати складні запити до ChatGPT, якщо сама Siri не зможе з ними впоратися. Така інтеграція забезпечить швидке отримання відповідей на складні запитання, зокрема завдяки використанню нової моделі GPT-4o.

Особливістю нової функції стане те, що ChatGPT зможе не тільки генерувати текст, але й створювати зображення. Коли користувач задасть Siri складне запитання, на яке потрібна розширена відповідь або графічна інформація, Siri передасть запит ChatGPT, і відповідь буде надана через Siri.

Як буде відбуватись генерація тексту і зображень

Однією з ключових можливостей інтеграції ChatGPT стане здатність створювати текст на основі простих запитів. Наприклад, якщо вам потрібно написати текстовий блок чи змінити тон уже наявного повідомлення, ви зможете отримати допомогу від ChatGPT через Siri. Хоча Apple вже має свої інструменти для редагування тексту, такі як Writing Tools, ChatGPT зможе створювати текст "з нуля", що значно спростить виконання завдань.

Окрім тексту, ChatGPT зможе генерувати й зображення. Ця функція буде корисною для тих, кому потрібні реалістичні зображення для різних цілей, наприклад, для виконання певної роботи чи навчання. У порівнянні з функцією Apple під назвою Image Playground, яка дозволяє створювати мультяшні зображення та кастомні емодзі, ChatGPT зможе генерувати більш реалістичні зображення, що розширить спектр використання цієї функції.

Як щодо безпеки даних і конфіденційності

Apple приділяє велику увагу захисту даних своїх користувачів. Для інтеграції ChatGPT не потрібно створювати обліковий запис, а всі запити будуть оброблятися конфіденційно. Компанія також зазначила, що ні Apple, ні OpenAI не будуть зберігати запити, зроблені через Siri, а IP-адреси користувачів залишатимуться прихованими.

Visual Intelligence


Які ще додаткові функції отримають користувачі

Крім інтеграції ChatGPT, Apple також працює над іншими функціями штучного інтелекту. Однією з них є Visual Intelligence — інструмент, що використовує камеру iPhone для надання інформації про об'єкти або місця, на які спрямовано камеру. Це може бути корисним, наприклад, для швидкого розпізнавання предметів або визначення місць, що оточують користувача.

Ще однією цікавою функцією стане Genmoji, що дозволить створювати індивідуальні емодзі, а також Image Wand — функція для Notes, яка допомагатиме генерувати зображення з тексту або простих малюнків.

Коли ж нам очікувати нові функції?

Перша партія нових функцій штучного інтелекту з’явиться в оновленні iOS 18.1, яке заплановане на 28 жовтня 2024 року. Проте інтеграцію ChatGPT Apple обіцяє представити в оновленні iOS 18.2, яке очікується в грудні цього року. Ці нововведення також будуть доступні для iPadOS і macOS, тож користувачі різних пристроїв зможуть скористатися всіма перевагами нових функцій.

Завдяки таким інноваціям Siri стане ще більш розумним і корисним помічником, а інтеграція ChatGPT відкриє нові можливості для користувачів у роботі з текстом і зображеннями.

КНОПКА
ЗВ'ЯЗКУ