Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Дизайн і характеристики iPhone 16: якою буде новинка 2024 року?

Дизайн і характеристики iPhone 16: якою буде новинка 2024 року?

Щороку Apple радує своїх прихильників оновленням найпопулярнішої в світі серії смартфонів, тому й цього року восени ми чекаємо можливості купити iPhone 16, який стане ще кращим. Нові функції, апгрейд технічних характеристик, оновлений дизайн — далеко не все, що цікавить кожного фаната яблучної техніки. В огляді від Ябко ми зібрали всю інформацію, яка є від офіційних представників компанії-розробника та відомих аналітиків. Ціна iPhone 16, дата виходу та чим він буде відрізнятися — на ці питання ми спробуємо дати вичерпну відповідь.

Купити iPhone 16


Для чого нам нові кнопки?

Всі моделі з довгоочікуваної серії отримають нову кнопку, розташовану на правому боці смартфона під кнопкою розблокування. Вона буде стандартною механічною, як і звичайні кнопки розблокування та гучності, але завдяки новій технології розпізнаватиме декілька рівнів натискання. Це означає, що можна буде виконувати різні дії, регулюючи це лише силою натискання. Новий рівень комфорта вже поруч!

Дисплей з надреалістичною картинкою

OLED-екран новинки буде мати розмір 6,1 дюйма, а роздільна здатність становитиме 19.5:9. Завдяки підтримці Super Retina XDR, HDR, сучасному олеофобному покриттю, надміцному склу Ceramic Shield, а також сенсорам освітлення та наближення, дисплей здатен порадувати якість зображення навіть найвимогливіших покупців. Яскравість сягає гідного значення для такого пристрою в 2000 ніт, тому зображення буде соковитим навіть під прямими сонячними променями. Хоча частота оновлення залишиться на достатньому для комфорта рівні 60Hz, якість екрану та його зручність залишатимуться, як завжди, на топовому рівні.

Камера iPhone 16


Камера, з якою знімки будуть максимально творчими

Всі айфонографи не можуть дочекатися змін для камери. Саме тому компанія вирішила їх не засмучувати і підготувала багато чого цікавого. Зокрема, основна камера отримала 48 Мп з сенсорним зсувом OIS, діафрагму F1.6. Вже одне це прекрасно говорить про те, що навіть в умовах слабкого освітлення світлини будуть яскравими та творчими.

Друга ультраширококутна камера, буде мати сенсор 12 Мп з діафрагмою F2.4 та фокусною відстанню 13 мм — це вже гарний інструмент для крутої пейзажної зйомки!

Відео камера зможе записувати у форматі 4K UHD зі швидкістю 60 кадрів/секунду, а також Full HD з частотою до цілих 240 кадрів/секунду. Розуміємо, що цього достатньо навіть для професійної контент-зйомки!

Фронтальна камера з її 12 Мп підтримуватиме Time-of-Flight та надасть можливість записувати відео у форматі 4K UHD. Це також нові можливості для творчості під час селфі-зйомки, адже портрети будуть розкішні.

Продуктивність з новим чіпом A18 Pro

Розробники порадували й тих, хто чекав на потужніший чіп оснастив шістнадцятий Айфон процесором A18 Pro, в підтримку якому встановивши 6 ГБ оперативної пам'яті LPDDR5. Цей процесор побудований за сучасним 3-нанометровим процесом, тобто вища продуктивність досягається при меншому споживанні енергії.

Найновіша операційна система iOS 18 надасть кожному користувачу повний доступ до найновіших функцій.

Зв'язок 5G та надійне з'єднання Wi-Fi

Підтримку 5G гарантує перевірений модем Snapdragon X75 від лідера в своєму конкурентному сегменті компанії Qualcomm, який відрізняється високою швидкістю та раціональним споживанням енергії. Цей чіп об'єднує трансивери, що працюють на частоті до 6 ГГц та mmWave, це призведе до зменшення розміру плати, яку можна використати для розміщення додаткових елементів.

Разом з 5G, техногігант також планує запровадити в новинці Wi-Fi стандарту 6E з швидкістю до цілих 40 Гбіт/с. Цей апгрейд вкрай корисний для людини, яка живе в сучасному світі з цифровими технологіями.

AI в iPhone 16


Не обійдеться і без штучного інтелекту

У 2024 році Apple, слідуючи останнім трендам, зосередився на інтеграції штучного інтелекту у свої продукти і iPhone 16 не став виключенням з цього правила.

Інновації на базі сучасних моделей AI будуть тісно інтегровані в свіженьку iOS 18. За інформацією від аналітиків, яким вже можна вірити, чіп A18 міститиме швидший Neural Engine з більшим числом ядер. Це поліпшення необхідне для того, щоб дозволити реалізувати безліч корисних функцій штучного інтелекту.

Коли стане доступною та яка ціна новинки?

Новий iPhone 16 з усіма його інноваціями чекаємо у вересні, оскільки це вже стало гарною традицією Apple. Якщо говорити про вартість, то поки це питання ще окутане таємницею, але орієнтуючись на попередню серію, можна сказати, що вона буде стартувати від 799 доларів, залежно від комплектації.

КНОПКА
ЗВ'ЯЗКУ