Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Ігровий досвід лінійки ROG Phone 8 Pro: чим вирізняється новинка?

Ігровий досвід лінійки ROG Phone 8 Pro: чим вирізняється новинка?

Оригінальний смартфон Asus ROG Phone 8 Pro, який був представлений зовсім недавно, став повноцінним флагманським смартфоном. Першою чергою ця лінійка відома саме серед геймерів, адже він безпосередньо для них і створювався. Втім, варто розуміти, що сучасний користувач постійно розширює сферу застосування, а отже краще розглянути більш детально цю новинку.

Ігровий досвід лінійки ROG Phone 8 Pro: чим вирізняється новинка?


Дизайн

Цілком новий, менш "ігровий" дизайн, плечові кнопки Air Trigger, два порти USB-C — Asus вирішила переглянути дизайн ROG Phone 8 Pro, зрозумівши, що більшості людей не потрібен явно ігровий телефон у кишені. Навіть ті, хто шукають ігровий пристрій, хочуть, щоб він виглядав менш екстравагантно.

Завдяки своєму простому та стриманому вигляду, ROG Phone 8 Pro відкриває нові можливості. Його товщина становить 8,9 мм, вага — 225 г.

Тонко закруглені краї, стримані кольорові тони та приємне мерехтливе покриття моделі Pro роблять його більш схожим на звичайний телефон, який зручно діставати в компанії неігрових користувачів. На задній панелі все ще є наклейки з написом «Dare to win», але тепер вони виконані у темному, непомітному шрифті.

Обираючи модель Pro, ви не отримаєте RGB-підсвітку. Натомість на задній кришці є невелика ділянка з вбудованими 341 тонким білим світлодіодом, який Asus називає AniMe Vision. Вони зазвичай вимкнені, і ви навіть не здогадуєтеся про їхнє існування, поки вони не включені, показуючи інформацію про час роботи телефону, стан заряду, вхідні сповіщення та інші налаштовані параметри через додаток Armoury Crate.

Дизайн Asus ROG Phone 8 Pro відповідає сертифікату IP68, що робить його першим ігровим телефоном, стійким до води. Для відповідності цьому стандарту Asus відмовилася від великого портала AeroActive Portal з ROG Phone 7 Ultimate, що відкривав внутрішність телефону при підключенні кулера AeroActive Cooler. У новій моделі ви все ще отримуєте вентилятор AeroActive Cooler X, але його завдання — відводити тепло від задньої поверхні. Площа охолодження збільшена у 2,6 рази, а швидкість обертання вентилятора трохи вища.

Ігровий досвід лінійки ROG Phone 8 Pro: чим вирізняється новинка?


Деякі геймери можуть бути розчаровані втратою двох налаштованих фізичних кнопок для включення AeroActive Cooler X — тепер їх залишилося тільки дві.

Також варто зазначити, що завдяки значному зменшенню рамок, Asus ROG Phone 8 Pro став на 10 мм коротшим за свого попередника. Це покращує його портативність, але тепер екран переривається селфі-камерою з отвором.

Один з фронтальних динаміків розміщений зверху, а другий — на нижній грані телефону. Динаміки звучать приємно і чисто, вони досить гучні, але за рівнем розділення і чіткості вони поступаються маленькому iPhone 15 Pro.

Однак два важливі елементи ігрового дизайну збережено. Один з них — набір тригерів Air Triggers, які представляють собою спеціальні ємнісні кнопки на верхній грані телефону. Їх можна налаштувати під управління у багатьох іграх, що особливо зручно в шутерах. Їх можна навіть розділити на дві частини, щоб отримати у загальному чотири фізичні елементи управління.

Інша зручна для геймерів функція, яку вдалося зберегти — додатковий порт USB-C на довгій грані телефону напроти тригерів Air. Це робить його значно зручнішим для підключення під час ігор у пейзажному режимі. І так, тут все ще є 3,5 мм роз'єм для навушників, що дозволяє слухати аудіо з мінімальною затримкою.

Ігровий досвід лінійки ROG Phone 8 Pro: чим вирізняється новинка?


Екран

Модель має 6-дюймовий сенсорний AMOLED-екран з роздільною здатністю 2160×1080 пікселів, співвідношенням сторін 18:9, частотою оновлення 90 Гц та швидкістю відгуку матриці 1 мс.

Крім того, ASUS стверджує, що цей дисплей забезпечує покриття кольорової гами на 108,6% DCI-P3 і контрастність 10 000:1.

Платформа

ASUS ROG Phone базується на платформі Qualcomm із процесором Snapdragon 845 та графікою Adreno 630. Особливістю цього чіпа є те, що його максимальна частота була збільшена з 2,7 до 2,96 ГГц. Також, телефон оснащений 8 ГБ оперативної пам'яті та 128 або 512 ГБ внутрішньої пам'яті.

У ASUS наголошують на важливості мінімальної затримки під час онлайн-ігор, тому їхній смартфон оснащений бездротовим модулем з підтримкою Cat 18 LTE (швидкість до 1,2 Гбіт/с) та гігабітним Wi-Fi 802.11ad (60 ГГц). Додаткові бездротові опції включають Bluetooth 5.0 та NFC.

Ігровий досвід лінійки ROG Phone 8 Pro: чим вирізняється новинка?


Камера

Під час презентації особливої уваги камері ROG Phone не приділили, але за словами представників ASUS, у смартфоні використовується така ж подвійна основна камера, як у Zenfone 5/5z. Нагадаємо, основний 12-мегапіксельний модуль має кут огляду 83°, діафрагму F1.8, фокусну відстань 24 мм та оптичну стабілізацію. Також є 8-мегапіксельна ширококутна камера (120°) з діафрагмою f/2.0, яка не має автофокусу.

Звук

Телефон оснащений 3,5-мм аудіороз’ємом, підтримує відтворення аудіо високої якості 24-біт/192 КГц та технологію просторового звучання DTS Headphone:X.

Акумулятор

Вбудований акумулятор смартфона має ємність 4000 мАч. Виробник не наводить навіть приблизний час автономної роботи, але відомо, що ROG Phone підтримуватиме швидку зарядку ASUS HyperCharge.

Підсумок

ASUS ROG Phone — це перший смартфон від ASUS під брендом Republic of Gamers, розрахований на шанувальників мобільних ігор. Модель виділяється цікавим дизайном, потужною апаратною платформою та набором аксесуарів. Загалом, ROG Phone виглядає перспективно і стає зрозуміло, чому ця модель привернула таку увагу.