Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Microsoft додала в Windows 11 функцію Voice Clarity

Microsoft додала в Windows 11 функцію Voice Clarity

Microsoft розширює доступність своєї інноваційної функції Voice Clarity, заснованої на штучному інтелекті, на ширший спектр ПК з Windows 11. Ця технологія, спрямована на підвищення якості голосового спілкування шляхом приглушення фонових шумів та поліпшення чіткості голосу, раніше була доступна тільки для користувачів пристроїв Microsoft Surface. Тепер її можна тестувати в рамках програми Windows 11 Insider Preview Build 26040.

Вперше представлена у 2022 році, Voice Clarity спочатку була запущена на Surface Laptop Studio та пізніше інтегрована в інші моделі Surface. Відмінною особливістю цієї технології від інших мікрофонних шумозаглушувачів є її висока ефективність та сумісність з широким спектром застосунків та ігор, зокрема Phone Link та WhatsApp.

Microsoft додала в Windows 11 функцію Voice Clarity


Voice Clarity працює локально на пристрої, використовуючи AI-модель з невеликою складністю, що мінімізує вплив на продуктивність системи та час автономної роботи. Користувачі отримують можливість вимикати ефект глибокого придушення шуму за допомогою спеціального перемикача в деяких програмах.

Microsoft зазначає, що Voice Clarity активізується лише у випадку, коли пристрій не має власної сумісної системи шумозаглушення. Якщо технологія приглушення шуму ПК сумісна з режимом обробки звукових сигналів, вона буде використовуватися замість Voice Clarity.

Сумісність Voice Clarity поширюється на процесори x64 та Arm64, і наразі технологія доступна в останній збірці Windows 11 Insider Preview. Очікується, що повноцінне впровадження Voice Clarity у стабільну версію Windows 11 відбудеться пізніше цього року, разом з іншими оновленнями, включно з новими функціями сповіщень про фотографії з мобільних пристроїв.