Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Нові функції для Google Pixel із червневого Pixel Feature Drop

Нові функції для Google Pixel із червневого Pixel Feature Drop

Нещодавно Google випустила їх вже традиційний пакет оновлень під назвою Pixel Feature Drop. Червневий патч йде разом із релізом версії Android 14 QPR3 — щоквартальним оновленням операційної системи. Звичайно, нам стало вкрай цікаво, що нового отримують користувачі, в першу чергу власники смартфонів Google Pixel, тому ми вирішили розглянути більш детально такий довгоочікуваний патч.

Нові функції для Google Pixel із червневого Pixel Feature Drop


Що цікавого у червневому Pixel Feature Drop?

Звичайно, в першу чергу Google подумала про тих користувачів, які володіють смартфонами серії Pixel. Саме тому в апдейті є безліч цікавих новинок, які обов'язково сподобаються користувачам, і ось, власне, вони:

  • Підтримка зовнішніх дисплеїв. Смартфони Pixel 8, 8 Pro і 8a тепер підтримують трансляцію зображення на зовнішні дисплеї за допомогою USB-C з режимом DisplayPort, але тільки для дублювання картинки.
  • Велика мовна модель. Моделі Pixel 8, 8a відтепер укомплектовані мовною моделлю Gemini Nano, що дозволяє використовувати резюмування створених записів у додатку "Диктофон" та підказки відповідей у ​​"Повідомленнях", а також клавіатурі Gboard.
  • Ідентифікація спікерів. Додаток «Диктофон» на всіх моделях Pixel тепер може визначати та точно вказувати у транскрипції всі імена спікерів, звичайно, якщо вони згадуються у записі.
    Поліпшення HDR+. Додаток "Камера" тепер краще визначає найбільш вдалий отриманий кадр під час зйомки в активному режимі HDR+.
  • Ручний вибір об'єктиву. Моделі Pixel 6 Pro та 7 Pro тепер можуть вручну вибирати об'єктив при переході у професійний режим програми «Камера», як і у флагмані Pixel 8 Pro.
  • Пошук незнайомого номера. Програма «Телефон» отримала кнопку для швидкого пошуку незнайомого номера у профілі Google.
  • Функція "Знайти пристрій". Смартфони восьмої серії тепер можна знайти через сучасну мережу «Знайти пристрій» навіть у вимкненому стані завдяки активному Bluetooth-модулю.
    Деякі нововведення вже неодноразово промовлялися, а конкурентні компанії їх встигли впровадити першими, але все ж таки Google показала себе як компанія, яка “чує” побажання публіки.

Не забули розробники і про Google Pixel Watch, для яких також підготували значні оновлення:

  • Виявлення ДТП. Pixel Watch 2 отримали вкрай важливу функцію — "Виявлення ДТП", яка при аварії запускає зворотний відлік на екрані. Якщо його не зупинено вручну, годинник автоматично зв'яжеться з екстреною службою, використовуючи смартфон.
  • Виявлення падіння. Ця функція на розумному годиннику обох поколінь тепер якісніше визначає небезпечні інциденти на велосипеді.

У пресрелізі також згадується і запуск віджету програми Google Home, який дозволяє розмістити перемикачі для обраних пристроїв розумного будинку на робочому столі. Це нововведення фактично дебютувало наприкінці травня.

Нові функції для Google Pixel із червневого Pixel Feature Drop


Які оновлення отримав Android 14 QPR3?

Багато шанувальників Андроїд-пристроїв чекали на оновлення від лідера у світі технологій і таки дочекалися. Чи повною мірою вони виправдали очікування? Сказати точно складно, але ключові моменти апдейта:

  • Нова опція для камери. У налаштуваннях («Налаштування» → «Безпека та конфіденційність» → «Додаткові налаштування безпеки та конфіденційності») з'явилася кардинально нова опція «Дозволити використовувати розширення ПЗ камери». Ця новинка включає нові функції камери смартфона, що дозволяють, наприклад, записувати відео без необхідності дивитися на екран.
  • Вібрація клавіатури. Звичайна опція «Вібрація клавіатури» перемістилася з налаштувань клавіатури Gboard до «Налаштування» → «Звук та вібрація» → «Вібрація та вібровідгук».
  • Режим веб-камери. Підключення смартфона в режимі веб-камери тепер підтримує високу роздільну здатність зображення. Однак система попереджає, що ця опція може споживати багато енергії, тому батарея розряджатиметься швидше, а корпус пристрою може значно нагріватися.

Що дуже важливо — були виправлені помилки в енергоспоживання, стабільності роботи Bluetooth, камери, мережного з'єднання, інтерфейсу користувача, дисплея і системи в цілому. Крім того, оновлення також включено патч безпеки Android, датований червнем 2024 року.

КНОПКА
ЗВ'ЯЗКУ