Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Які характеристики та можливості отримає Apple iPhone 16 Pro?

Які характеристики та можливості отримає Apple iPhone 16 Pro?

16 вересня 2024 року — дата з якої можна буде купити iPhone 16 Pro, та яку так давно чекають прихильники яблучних смартфонів. Попри те, що до традиційної осінньої презентації від Apple ще доволі багато часу, смартфон вже зараз привертає увагу, як користувачів, так і аналітиків. В статті від Ябко зібрана вся офіційна інформація про те, на які нові функції можна чекати, яким буде новий дизайн та ціна iPhone 16 Pro.

Купити iPhone 16 Pro


Що наразі відомо про оновлення дизайна?

Нині відомо про три готових прототипи з доволі таки різними характеристиками. Їх об’єднує вертикальна камера для зйомки відео, яке можна буде переглядати в Vision Pro. Перша версія, вирізняється овальною капсульною камерою, знайому нам з часів iPhone X, а от дві інші версії мають подвійну розділену камеру.

Багато аналітиків стверджують, що в нас є всі шанси побачити тактильну кнопку та єдину кнопки гучності. Не відкидається варіант дизайну з дволінзовою камерою та стандартними механічними кнопками регулювання гучності та спуску затвора камери.

Як щодо розмірів?

Згідно з чутками від наближених до компанії людей, розміри новенького смартфона будуть складати 149,6x71,45x8,25 мм. Більша висота та ширина необхідна, щоб без проблем розмістити дисплей розміром 6,3 дюйма. Проте очікувань стосовно потовщання не намічається. Так само без змін залишиться й товщина матеріалу.

Збільшення кольорової палітри

Для майбутніх власників iPhone 16 Pro дизайнери розробника передбачили два абсолютно нові титанові кольори — Desert Titanium та Titanium Gray. Як стверджує відомий інсайдер Majin Bu, Desert Titanium поверне золотистий відтінок, якого не було з часів iPhone 8 у 2017 році. Титановий сірий же є класичним та витонченим відтінком Space Gray.

Дисплей iPhone 16 Pro


Оновлений дисплей з надреалістичною картинкою

В мережі давно гуляють чутки про те, що вся шістнадцята лінійка Айфонів буде оснащена сучасними OLED-панелями з технологією мікролінз. Звідти, відповідно, й інформація про вищу яскравість зображення та зниження енергоспоживання.

Як вже зазначалося, смартфон буде мати 6,3-дюймовий дисплей, що більше аніж у свого попередника — iPhone 15.

Особливо цікавим нововведенням є кнопка Capture, призначена для зйомки фото і відео. Вона розташована на правій стороні під кнопкою живлення і забезпечує чутливість до натискання та тактильний зворотний зв'язок без механічного клацання. Легке натискання може використовуватися для фокусування на об'єктах, а повне натискання робить знімок. Кнопка Capture також дозволяє використовувати жести для масштабування, наприклад, проводити пальцем вліво або вправо для збільшення чи зменшення масштабу під час запису відео. Цікавий та доволі несподіваний апгрейд звичних елементів!

Потужність, про яку багато говорили

В нещодавньому звіті аналітика Джеффа Пу зазначено, що Apple повністю відмовиться від використання чіпа A17 у серії iPhone 16. На його місце в iPhone 16 Pro стане новий A18 Pro, виготовлений за свіженьким 3-нм техпроцесом N3E компанії TSMC. Хоча точні характеристики поки що невідомі, A18 Pro однозначно підніме рівень потужності смартфона.
Чіп має додаткове графічне ядро, оснащений оновленим нейронним рушієм із додатковими ядрами, тому завдання штучного інтелекту буде виконувати набагато легше та швидше.

Камера iPhone 16 Pro


Якими будуть нові камери?

Новинка отримає новий модуль лінз з литого склопластику 1MG+7P. Ця гібридна конструкція поліпшить якість фото при використанні надширококутних, ширококутних та телеоб'єктивів.
Перехід на новий чіп в тандемі з яким йде покращений нейронний рушій, забезпечить швидше опрацювання та загалом більші можливості під час фото- та відеозйомки.

Збільшений час автономної роботи

Флагман отримає батареї з показником 3355 мАг, що значно більше ніж у попередника. Аналітик Мінґ-Чі Куо порадував користувачів інформацією про те, що Apple використовуватиме віднині акумуляторні елементи з підвищеною щільністю енергії. Це довгоочікуване та вистраждане нововведення дозволить значно збільшити тривалість роботи акумулятора та забезпечити швидшу його зарядку. Дротова зарядка буде мати потужністю 40 Вт, а MagSafe‌ — 20 Вт.

Оновлене програмне забезпечення

На нещодавній конференції розробників програмного забезпечення, яка відбулася 10 червня була анонсована iOS 18. Саме на ній і працюватиме новенький флагман. Це свідчить про те, що компанія націлена на покращення Siri, вдосконалення плейлистів в Apple Music та інші цікаві і сучасні функції. Великі мовні моделі, які використовує штучний інтелект, допоможе зробити Siri більш кмітливим віртуальним помічником. Вона буде здатна до природного спілкування, персоналізацію для користувача та можливості роботи з різними пристроями.

Ціна та дата виходу

Як вже стало зрозумілим, перші iPhone 16 Pro з'являться у вересні, а от ціна їх поки залишається певною мірою таємницею. Можна очікувати, що вона буде починатися з поділки 1199 доларів, в залежності від обсягу пам’яті.