Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Apple отримала патент на сенсорну тканину

Apple отримала патент на сенсорну тканину

Команда Apple не втомлюється дивувати користувачів все новими й новими патентами. Цього тижня інсайдери знайшли інформацію про те, що корпорація подала патент на нову технологію, яка базується на використанні «сенсорного текстилю» — тканини, в яку вбудовані електронні компоненти, що здатні реєструвати дотики.

Як саме компанія планує реалізувати цю ідею в реальності — поки залишається невідомим, але з тексту патентної заявки можна вивести деякі потенційні сценарії використання нової технології. У патентних документах вказується, що пристрої та технології, які описані в ній, можуть застосовуватись у різних текстильних матеріалах. Деталі можуть бути впроваджені в споживчу електроніку, одяг, аксесуари, сумки, оббивки, домашній текстиль та інші предмети, що містять текстильні компоненти або елементи.

Apple отримала патент на сенсорну тканину

Нові елементи управління можуть бути інтегровані у всі предмети, де використовується тканина, а також їх можна використовувати для керування пристроями розумного будинку або смартфоном. Наприклад, погладжуючи ремінець Apple Watch, можна буде керувати гучністю телевізора.

Але поки що невідомо, коли така «сенсорна тканина» з'явиться на ринку в продуктах компанії Apple. Що не менш важливо, команда розробників Apple може виявляти інтерес до сенсорної тканини як альтернативу наявним матеріалам, включаючи FineWoven — шкірозамінник, що використовується для нових оригінальних аксесуарів.