Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Apple планує виробляти власні дисплеї MicroLED для iPhone

Apple планує виробляти власні дисплеї MicroLED для iPhone

Як повідомляють інсайдери та аналітики, команда Apple планує розпочати власне масове виробництво дисплеїв microLED, щоб зменшити свою залежність від Samsung і збільшити власний контроль над поставками, заклавши основу для реалізації своєї кінцевої мети — впровадження цієї технології в iPhone.

Apple планує виробляти власні дисплеї MicroLED для iPhone

Згідно з джерелами, за останнє десятиліття Apple витратила щонайменше 1 мільярд доларів на дослідження та розробку мікросвітлодіодів, і після початку власного виробництва Apple сама виконає критично важливий етап виробничого процесу, який передбачає розміщення не менше десятка тисяч крихітних мікросхем microLED на підкладках.

Apple планує виготовляти крихітні чіпи microLED безпосередньо на пластинах і буде співпрацювати з ams-Osram для отримання компонентів microLED, LG Display для підкладок і TSMC для 12-дюймових пластин. Повідомляється, що цей процес буде здійснюватися на секретних науково-дослідних підприємствах Apple у районі Лонтан у місті Таоюань на півночі Тайваню.

У корпорації є дослідницькі групи, які працюють над дисплеями в США, Тайвані та Японії, і кажуть, що вони розробили не лише інтегральні схеми драйверів для екранів microLED, але й деяке виробниче обладнання для кращого контролю процесу. Звісно, що виробництво дисплеїв класу microLED — залишається складним завданням, та витрати на виробництво у сторонніх компаніях в рази вищі.

Apple планує виробляти власні дисплеї MicroLED для iPhone

Тому Apple почне свій шлях з застосування технології в наступному поколінні Apple Watch Ultra перед тим, як остаточно почне масове виробництво дисплеїв microLED для iPhone. Нова технологія дисплея забезпечить вищу яскравість, зменшене енергоспоживання, гарантує вищий коефіцієнт контрастності та інші переваги порівняно з актуальними iPhone, що працюють на основі OLED-дисплеїв.

Оскільки очікується, що Apple Watch Ultra який використовуватиме microLED зʼявиться не раніше 2025 року, до запуску першого iPhone, який отримає цю технологію, ймовірно, ще кілька років. Очікується, що всі чотири моделі iPhone 15, які з’являться пізніше цього року, все ще матимуть OLED-дисплеї.