Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Google почала реалізовувати функцію eSIM на Android

Google почала реалізовувати функцію eSIM на Android

Технологія віртуальної SIM-картки, яку більше знають як eSIM, створена, щоб спростити повсякденні завдання користувачів, зокрема, звільнити їх від потреби маніпулювати фізичними SIM-картками при зміні мобільного оператора. На пристроях Android виникали труднощі з передачею eSIM між смартфонами, часто змушуючи користувачів звертатися до точок обслуговування операторів. Однак, нещодавні нововведення вирішують цю проблему, роблять процес зручнішим та практично повністю автоматизованим.

На виставці MWC 2023, Google оголосила про наміри представити інструмент для легкого перенесення eSIM між різними Android-пристроями, і здається, ця обіцянка була виконана. Перші свідчення такої функціональності з'явились у власників Pixel восьмої серії минулої осені, коли при налаштуванні нових смартфонів їм пропонувалось перенести eSIM із попередніх моделей. Зараз користувачі нових Samsung Galaxy S24 також повідомляють про доступність цієї опції, демонструючи успішний перенос eSIM з таких моделей, як LG V60 ThinQ на Galaxy S24 Ultra, а також між різними моделями Google та Samsung.

Google почала реалізовувати функцію eSIM на Android


Процедура переносу eSIM виявилась надзвичайно простою: користувачам потрібно лише підтвердити передачу даних, після чого на екрані старого смартфона з'являється QR-код, його потрібно відсканувати новим пристроєм. Це усуває потребу в будь-яких додаткових кроках або візитах до центрів обслуговування операторів.

Втім, варто зазначити, що, хоча Google і реалізувала цю зручну функцію на платформі Android, для її повноцінної роботи необхідна підтримка з боку мобільних операторів. Таким чином, успіх впровадження цієї інновації багато в чому залежить від готовності та здатності операторів налаштувати свої системи для підтримки безпроблемного перенесення eSIM на пристроях Android. Тому користувачам, які бажають скористатися цією функцією, може бути корисним звернутися до свого оператора для отримання більш детальної інформації про наявність та умови використання цієї можливості.