Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Microsoft розширює функціональність штучного інтелекту в Windows 10 з Copilot

Microsoft розширює функціональність штучного інтелекту в Windows 10 з Copilot

Компанія Microsoft анонсувала впровадження свого персонального асистента Copilot, заснованого на штучному інтелекті, в операційну систему Windows 10. Ця ініціатива передбачає інтеграцію інтерфейсу Copilot із Windows 11 у панель завдань Windows 10. Користувачі зможуть отримати доступ до асистента, натиснувши на спеціальну кнопку, що відкриє бічну панель Copilot.

Штучний інтелект для Windows 11 був спочатку випущений у бета-версії в серпні, а вже у вересні з'явився в офіційному релізі. Версія Copilot для Windows 10 включатиме плагіни, сумісні з обома версіями операційної системи.

Microsoft розширює функціональність штучного інтелекту в Windows 10 з Copilot


Згідно з даними, ключовою причиною впровадження ШІ-технологій у Windows 10 є значна кількість користувачів цієї ОС: близько 1 млрд людей, у порівнянні з 40 млн користувачів Windows 11. В рамках переосмислення стратегії щодо Windows 10, Microsoft планує додати в неї "деякі нові функції та служби", раніше доступні лише в Windows 11. Попри те, що підтримка Windows 10 має завершитися в жовтні 2025 року, у компанії ведуться внутрішні обговорення щодо можливості її продовження.

Технологія, яка лежить в основі штучного інтелекту ChatGPT, також буде інтегрована у корпоративне програмне забезпечення Microsoft 365, збільшуючи її функціональні можливості.