Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Новий альянс: MediaTek інтегрує Gemini Nano від Google в лінійку Dimensity

Новий альянс: MediaTek інтегрує Gemini Nano від Google в лінійку Dimensity

MediaTek, відома у світі напівпровідників, оголосила про стратегічне партнерство з компанією Google для розширення можливостей штучного інтелекту в смартфонах, які використовують її нові чипсети Dimensity 9300 та 8300.

Це партнерство спрямоване на те, щоб забезпечити кращу інтеграцію та оптимізацію Gemini Nano, розробленої Google великої мовної моделі (LLM), призначеної для мобільних платформ, з процесорами MediaTek, щоб підвищити ефективність їхньої роботи.

Використання хмарних сервісів є звичною справою для смартфонів при обробці завдань, пов’язаних з ШІ, але інтеграція Gemini Nano з чипсетами Dimensity відкриває нові можливості для локальної обробки AI, без потреби у зверненні до зовнішніх ресурсів.

Новий альянс: MediaTek інтегрує Gemini Nano від Google в лінійку Dimensity


Така локалізація обробки даних надає значні переваги, в тому числі підвищення конфіденційності користувачів, зміцнення заходів безпеки, забезпечення стабільності роботи без залежності від інтернет-з'єднання, зниження затримок і, як результат, швидше реагування системи.

Нині смартфони, оснащені чипсетами MediaTek Dimensity 9300 і 8300, не так поширені. Dimensity 9300 — це чипсет вищої категорії, тому його можна знайти в пристроях флагманського класу. В той час як Dimensity 8300 призначений для смартфонів середнього класу з преміальними характеристиками.

Для забезпечення ширшої сумісності з Gemini Nano, MediaTek та Google представлять набір програмних додатків (APK) для обох чипсетів – Dimensity 8300 і 9300. Це спростить завдання розробникам і виробникам оригінального обладнання (OEM) у впровадженні додатків, підтримуючих Gemini Nano.

Завдяки цій ініціативі MediaTek робить значний крок у напрямку демократизації технологій AI, розширюючи доступ до передових функцій ШІ не лише у висококласних, але й у більш доступних середньокласових пристроях, викликаючи тим самим зміни в екосистемі мобільних технологій, де раніше домінували чіпи від Qualcomm, Samsung та самої Google.

Особливий акцент на чипсеті Dimensity 8300 віщує, що незабаром широкий спектр середньокласових пристроїв отримає доступ до новітніх розробок у сфері штучного інтелекту, що стане значним поштовхом для інновацій у цьому сегменті.