Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

5 нових фішок AirDrop в iOS 17

5 нових фішок AirDrop в iOS 17

З моменту появи в iOS 7 функція AirDrop стала улюбленим засобом для користувачів iPhone для миттєвого обміну фотографіями, відео, документами та іншим із відносною легкістю. Зважаючи на її широку популярність, ця функція не надто змінилася впродовж багатьох років.

Але цього року Apple посилює роботу над фірмовими опціями, надаючи кілька нових можливостей AirDrop, які повинні зробити його потужнішим, ніж будь-коли. Наступні п’ять функцій з’являться разом з оновленням програмного забезпечення iOS 17 від Apple, яке очікується восени. Чи може якесь з них кардинально змінити спосіб використання AirDrop? Побачимо вже зовсім скоро.


1. NameDrop

NameDrop була головною новою функцією AirDrop від Apple у попередній бета-версії ‌iOS 17‌. Замість того, щоб вводити номер нової людини, щоб зателефонувати чи надіслати повідомлення — просто тримайте свій ‌iPhone‌ біля іншого ‌iPhone‌, щоб обмінятись контактними даними.

Коли два iPhone розташовані близько один до одного, з’являється банер контактів кожної людини (зображення, яке можна налаштувати та редагувати, нове в ‌iOS 17‌). Потім користувачі можуть вибрати номери та адреси електронної пошти, якими вони хочуть поділитися.

5 нових фішок AirDrop в iOS 17

Ця функція також працює між ‌iPhone‌ та сусіднім Apple Watch, на якому також оновлене програмне забезпечення, яке, за словами Apple, буде доступне «пізніше цього року».

2. Новий жест AirDrop для обміну вмістом

Той самий жест наближення iPhone до iPhone, який працює для NameDrop, також дозволяє користувачам обмінюватися вмістом, наприклад фотографіями та файлами. Просте наближення двох телефонів один до одного ініціює передачу через AirDrop, таким чином усуваючи поточну вимогу вручну вибирати особу в локаторі пристроїв AirDrop через Share Sheet.

5 нових фішок AirDrop в iOS 17

3. Робота з AirDrop через Інтернет

Для коректної роботи AirDrop, ви повинні перебувати в безпосередній близькості від пристрою іншої особи. Якщо ви залишите зону дії AirDrop, передача не вдасться, а вміст не буде передано. Це може бути особливо неприємним, коли ви надсилаєте або отримуєте кілька великих файлів, як-от відеовміст.

Навпаки, якщо ви залишите діапазон роботи AirDrop в ‌iOS 17‌, вміст, яким ви намагаєтесь поділитися з кимось, продовжуватиме надсилатися безпечно та в повній якості через Інтернет. Єдина вимога полягає в тому, щоб і ви, і ваш одержувач були "залогінені" в iCloud.

5 нових фішок AirDrop в iOS 17

4. SharePlay через AirDrop

Тримаючи два iPhone близько один до одного, також можна ініціювати спільну діяльність через SharePlay. Це дозволить вам удвох слухати музику або дивитися фільм разом. А завдяки новому API SharePlay сторонні розробники можуть налаштувати підтримку жестів у своїх програмах, дозволяючи вам разом грати в одну гру або дивитися одну трансляцію, використовуючи різні пристрої.

5 нових фішок AirDrop в iOS 17

5. Попереднє розмиття зображення

iOS не дозволяє будь-кому ділитися фотографією чи документом на вашому пристрої, якщо ви не погодитеся на це. Проте давня проблема з AirDrop полягає в тому, що він відображає попередній перегляд запропонованого спільного вмісту на екрані вашого пристрою, незалежно від того, чи хочете ви його побачити, чи ні.

Це призвело до того, що користувачі могли випадково (або ж ні) побачити відверті зображення. Щоб запобігти цьому в ‌iOS 17‌, Apple представляє нову функцію підключення, яка призначена для автоматичного розмиття зображень, надісланих через AirDrop, які можуть містити конфіденційний або відвертий вміст. Попередньо вміст буде "заблюрено", але його можна переглянути, натиснувши кнопку «Показати».

5 нових фішок AirDrop в iOS 17

Ці попередження щодо конфіденційного вмісту працюють як функція безпеки зв’язку, яку Apple додала для дітей, при цьому все виявлення виконується на пристрої, щоб Apple не бачила вміст, до якого надано спільний доступ.