Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Apple macOS 12 Monterey: усі деталі оновлення

Apple macOS 12 Monterey: усі деталі оновлення

Apple представила macOS 12 Monterey, перше велике оновлення macOS після великих зрушень у macOS 11 Big Sur. Існує купа нових функцій, і ми розглянемо все, що вам потрібно знати про оновлення, перш ніж воно надійде восени: основні функції, системні вимоги, доступність тощо. Почнемо з ключових особливостей.


macOS Monterey: Універсальний контроль

Користувачі Apple часто перемикаються між пристроями, і завдяки Universal Control тепер ви можете використовувати одну мишу та клавіатуру між Mac і iPad. Якщо ви використовуєте MacBook, його клавіатуру та трекпад можна використовувати з iPad. Ви навіть можете перетягувати файли між пристроями та виконувати жести на трекпаді MacBook для навігації iPad.

Крім того, Universal Control може зробити те, що, за словами Крейга Федеріджі від Apple, сподобається професіоналам: Ви можете підключити три пристрої та переміщатися між ними. Під час доповіді Федеріджі використовував 24-дюймовий iMac, 13-дюймовий M1 MacBook Pro та iPad і переміщав курсор між усіма трьома пристроями. Він показав, як можна взяти файл з iPad, перетягнути його через MacBook Pro, а потім опустити в проект Final Cut Pro.


Apple macOS 12 Monterey: усі деталі оновлення


Усі пристрої повинні входити в iCloud з однаковим ідентифікатором Apple, використовуючи двофакторну автентифікацію.

Для бездротового зв’язку всі пристрої повинні мати увімкнені Bluetooth, Wi-Fi та Handoff та на відстані 30 футів один від одного.

iPad і Mac не можуть спільно використовувати стільниковий зв’язок та Інтернет.

Для підключення через USB ви повинні довіряти своєму Mac на iPad.


macOS Monterey: ярлики

Ярлики на iOS та iPadOS стали популярним інструментом для створення автоматизацій. У macOS Monterey будуть доступні ярлики для Mac, що забезпечують ту саму потужну функціональність. Будь-які створені вами ярлики доступні для всієї системи, тому їх можна запускати практично з будь-якої точки на Mac. Легко ділитися будь-якими ярликами, які ви синхронізуєте на всіх своїх пристроях. Якщо вони сумісні, ярлики для iPhone та iPad можуть працювати на Mac M1 або на системах Mac на базі Intel із програмами Catalyst.

Під час основного виступу Apple заявила, що Automator, попередня програма автоматизації, буде і надалі підтримуватися, і що робочі процеси Automator можна імпортувати до ярликів.


macOS Monterey: Safari

Safari на Mac отримує оновлення інтерфейсу користувача для підтримки нових функцій, орієнтованих на вкладки. Рядок вкладок набуває кольору веб-сайту, який ви читаєте, а панель інструментів є більш компактною з кнопками, які зараз оточують його - «Домашня сторінка», «Спільний доступ», «Звіт про конфіденційність», «Показати завантаження» - зібраними в меню праворуч від адресного рядка.

Нові групи вкладок дозволяють зберегти набір вкладок, щоб ви могли отримати до них доступ пізніше. Ваші групи вкладок доступні на всіх Mac, якими ви користуєтесь, а також оновлюються на всіх ваших пристроях Apple. А Safari стежить за кожною вкладкою та перешкоджає веб-сайтам використовувати ваші системні ресурси, коли ви активно не використовуєте вкладку.


macOS Monterey: AirPlay для Mac

Завдяки AirPlay на Mac ви тепер можете брати мультимедіа з iPhone та iPad та використовувати AirPlay для трансляції на вашому Mac. Ви також можете транслювати з програми; наприклад, ви можете малювати за допомогою iPad, а за допомогою AirPlay передавати свою активність на Mac, щоб інші могли дивитися. AirPlay для Mac працює бездротово або через з'єднання USB.

Якщо у вас iPhone або iPad, можливо, ви зможете ділитися вмістом із нижчою роздільною здатністю для непідтримуваних моделей Mac, коли для параметра «Allow AirPlay for» встановлено значення «Для всіх» або «Для всіх в одній мережі» у налаштуваннях спільного доступу.


macOS Monterey: FaceTime та повідомлення

FaceTime та Messages мають нові функції, які також будуть доступні в iOS 15. Ці нові функції значно полегшують включення медіафайлів у ваші розмови.

Нова підтримка SharePlay дозволяє людям ділитися досвідом під час перегляду відео, прослуховування музики або навіть вікна програми під час дзвінка FaceTime. Люди, які беруть участь у дзвінку, можуть контролювати медіа, що відтворюються, а абоненти навіть можуть створити список відтворення. SharePlay працює з Apple TV та Apple Music; підтримка інших служб залежатиме від того, які служби приймуть API SharePlay та оновлять свої служби за допомогою підтримки.

Завдяки Поділитися з вами тепер у вас є більше способів обробляти елементи, які люди надсилають вам у Повідомленнях. Такі додатки, як Фотографії, Подкаст, Новини, Сафарі та ТБ, тепер матимуть розділи з елементами, якими люди поділилися з вами.

Коли ви використовуєте FaceTime на своєму Mac, можуть приєднатися люди, які використовують Windows або FaceTime. Коли вони отримають посилання FaceTime, їм доведеться використовувати останню версію браузера Google Chrome або Microsoft Edge, і їм також знадобиться Підтримка кодування відео H.264 для надсилання відео зі свого пристрою.


Apple macOS 12 Monterey: усі деталі оновлення


macOS Monterey: Фокус

Нова функція Focus дозволяє встановлювати періоди часу, які фільтрують або блокують сповіщення. Наприклад, ви можете налаштувати робочий фокус, який фільтруватиме ваші сповіщення та доставлятиме лише ті, що стосуються роботи. Apple поставить набір режимів фокусування, і ви також можете створити свій власний.


macOS Monterey: Короткі примітки

Як і iPadOS 15, ви зможете створювати нотатки на екрані без необхідності запускати програму Notes. Ви можете додавати зображення до швидких нотаток, а посилання в нотатках відкриваються на цій сторінці у вашому браузері. Усі ваші швидкі нотатки збираються у програмі Notes і доступні на всіх ваших пристроях.

Додаток Нотатки також має нове подання Діяльність, яке дозволяє переглядати зміни, зроблені іншими в спільній нотатці. Люди в цих спільних нотатках можуть отримувати сповіщення, просто ввівши своє ім'я.


macOS Monterey: Finder та Windows

Finder у macOS Monterey має кілька змін. Коли ви копіюєте файл, вікно виконання виконується у вигляді кругової діаграми, і тепер ви можете призупинити довгі копії файлів і відновити їх пізніше. Перейти до папки має новий дизайн, і Apple вдосконалила механізм автоматичного заповнення, щоб полегшити пошук потрібного файлу або папки.

Monterey також має кілька нових способів управління вікнами. Ви можете поміняти місцями додатки в режимі Split View та змінити вікно Split View на повноекранний режим. Windows автоматично змінює розмір при переміщенні вікна на додатковий дисплей, інший Mac або iPad. Якщо ви перебуваєте в повноекранному режимі, у вас може бути постійно ввімкнений рядок меню.


macOS Monterey: скидання без перевстановлення

Нова опція в Системних налаштуваннях дозволить вам стерти всі дані користувача та встановлені користувачем програми, як на пристрої iOS. Це означає, що ви можете по суті "скинути" Mac під управлінням Monterey, не виконуючи повну переінсталяцію.


macOS Monterey: Режим низької потужності

Ще одна функція, запозичена у iPhone, - це режим низького енергоспоживання, який зменшує тактову частоту та яскравість дисплея, щоб зберегти час автономної роботи на вашому MacBook.


macOS Monterey: Memoji

Є набагато більше варіантів, щоб налаштувати Memoji. Monterey пропонує більше нарядів та кольорів, різнокольорові головні убори, нові окуляри, функції доступності та можливість мати два різні кольори очей. Ви можете вибрати Memoji для входу для Mac, і він має анімацію, яка реагує на вас, наприклад, привітання з входом або похитування головою, якщо ви ввели неправильний пароль.


Apple macOS 12 Monterey: усі деталі оновлення


macOS Monterey: Інші нові функції

Покращення карт в iOS 15 буде в macOS Monterey.
Живий текст, можливість копіювати, вставляти або шукати текст на фотографіях.
Сповіщення мають новий вигляд, параметри вимкнення звуку та параметри чутливості до часу.


macOS Monterey: офлайн Siri

Під час основної доповіді WWDC21 Apple показала, що Siri для iPhone та iPad можна використовувати без підключення до Інтернету. Apple досягла цього завдяки використанню Neural Engine у ​​процесорі пристрою. Однак Siri на Mac все одно потребуватиме підключення до Інтернету. Це навіть незважаючи на те, що Mac з кремнієм Apple мають такий же нейронний двигун, як iPhone.

"Монтерей" вийде цієї осені, але конкретна дата не повідомляється. Минулі випуски відбулися наприкінці вересня, тому є велика ймовірність, що це станеться десь тоді.


macOS Monterey: Як отримати бета-версію

Бета-версії ОС доступні, якщо ви готові піти на ризик. Apple пропонує не використовувати бета-версію на критично важливих Mac - завжди існує ймовірність того, що бета-версія може зробити ваш Mac непридатним для використання, або у нього можуть виникнути проблеми, які заважають програмному забезпеченню.

Розробники можуть отримати бета-версію на веб-сайті розробника Apple. Доступ до цього веб-сайту вимагає реєстрації та щорічної плати. Ви також отримаєте доступ до інших бета-версій, таких як iOS та iPadOS.
Apple також має публічну бета-програму, на яку загальні користувачі можуть зареєструватися на веб-сайті Apple Software Beta Program. Публічна бета-версія буде доступна в липні.