Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Apple може перепрофілювати M3 Ultra як окремий чип

Apple може перепрофілювати M3 Ultra як окремий чип

Згідно з останніми здогадками, Apple може випустити свій чип M3 Ultra як єдиний чип, відходячи від попередньої практики об'єднання двох чипів M3 Max. Джерело @techanalye1 натякає на відсутність міжз’єднань UltraFusion у M3 Max, що спонукало аналітика Юр’єва припустити, що майбутній M3 Ultra буде окремим чипом, а не поєднанням двох Max.

Таке нововведення могло б дозволити Apple оптимізувати M3 Ultra для вимогливих завдань, наприклад, завдяки виключенню енергоефективних ядер на користь більш потужних та додавання додаткових GPU ядер. Це може призвести до підвищення загальної продуктивності чипу без ефективності, втраченої через міжз’єднання UltraFusion.

Apple може перепрофілювати M3 Ultra як окремий чип


Окрім того, Юр’єв зауважив, що M3 Ultra міг би мати власне з’єднання UltraFusion, що дозволило б об’єднати два чипи M3 Ultra для створення ще потужнішого чипу M3 Extreme. Така конфігурація забезпечила б значне зростання продуктивності порівняно з чотирма чипами M3 Max.

Деталі щодо M3 Ultra обмежені, але його можуть виробляти на новітньому вузлі N3E TSMC, який також застосовуватиметься для чипу A18 в iPhone 16. Очікується, що M3 Ultra дебютує в оновленому Mac Studio у 2024 році, ставши першим чипом Apple, створеним за новою технологією.