Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Apple Pencil Pro: характеристики та нові можливості

Apple Pencil Pro: характеристики та нові можливості

Остання подія Apple під назвою "Let Loose", безумовно, мала для американського бренду колосальне значення, адже саме на ній команда Купертіно вирішила вивести лінійку iPad зі сплячки, в якій та перебувала ще з 2022 року.

Сам генеральний директор Тім Кук назвав 7 травня (саме тоді проводилась "Let Loose") найбільшим днем для iPad з моменту їх появи у 2010 році, тож цілком зрозуміло, що увага левової частки аудиторії була прикута до новеньких iPad, включно з iPad Pro на базі дебютанта M4 і першим у своєму роді 13-дюймовим iPad Air.

Apple Pencil Pro: характеристики та нові можливості

Та це не все, чим нам запам'яталась презентація. На ній також показали й нові аксесуари до iPad, зокрема наступне покоління фірмового стилуса Купертіно: Apple Pencil Pro. Історія Apple Pencil розпочалась майже десятиліття тому, а саме у 2015 році, коли компанія й представила оригінальну модель стилуса, наступним став Apple Pencil другого покоління, що побачив світ у 2018 році та USB-C Apple Pencil, реліз котрого відбувся у листопаді 2023 року.

Останній не мав якихось кардинальних поліпшень порівняно з Gen 2, тож радше став спробою Епл залишатись в тренді, інтегрувавши у стилус підтримку стандарту USB-C, який набирав тоді особливу популярність. Тож, хоч новий Apple Pencil Pro не має у своїй назві нічого, що свідчило б про його належність до Gen 3, ряд пропонованих функцій, розроблених у тандемі з нещодавно анонсованими моделями iPad Pro, дозволяє впевнено віднести його саме до нового покоління фірмових стилусів Apple.

Apple Pencil Pro: характеристики та нові можливості

Нові можливості в знайомій оболонці

Зовнішність Apple Pencil Pro залишається незмінною для серії — його довжина та діаметр є ідентичними Gen 2, а от вага стала меншою на декілька грамів. Натомість внутрішній дизайн новинки отримав кардинальні зміни, які включають появу гіроскопа, датчика стискання та вібродвигуна. Так, гіроскоп потрібен для точного керування пензлем і пером, який ви використовуєте.

Базовою його функцією є зміна орієнтацій простим обертанням стилуса в руці, але також передбачено інші можливості, які можуть визначати безпосередньо розробники софту. Наступний новий елемент, а саме датчик стискання, необхідний для перемикання між інструментами, кольорами та товщиною ліній одним стисканням пальців, що дозволить практично повністю уникнути непотрібної взаємодії з екраном планшета для ще вищої продуктивності.

Apple Pencil Pro: характеристики та нові можливості

Тим часом вібродвигун дозволив реалізувати індивідуальний тактильний зворотний зв’язок, який в таких програмах як Procreate сповіщатиме про ідеальне центрування об'єктів, які ви пересунули на малюнку тощо. Цікавинкою є й те, що всі вказані вище функції не є константою для кожної програми, в якій ви працюєте, тож той самий Procreate надасть у ваше розпорядження відмінний від, скажімо, Photoshop, ряд можливостей. А останнім ноу-хау в Apple Pencil Pro стала інтеграція технології Apple Find My, тож якщо ви постійно губите свій стилус у творчому хаосі, тепер ви зможете легко та швидко його віднайти.

Крім цього, Pencil Pro зберіг всі ті фішки, які зробили його попередників такими популярними. Ви зможете оцінити його неймовірну точність до пікселя, блискавичне фіксування дотику до дисплея планшета, функції Double tap та Apple Pencil hover, а також зручність магнітного кріплення та безпровідної зарядки від вашого iPad.

Попри свою назву, Apple Pencil Pro буде сумісним не тільки з планшетами лінійки Pro, але й усіма гаджетами, що команда Тіма Кука показала на "Let Loose", а саме iPad Pro 13 дюймів (M4), iPad Pro 11 дюймів (M4), iPad Air 13 дюймів (M2) та iPad Air 11 дюймів (M2). І, звичайно, в майбутньому список поповнять інші “яблучні” планшети.

Apple Pencil Pro: характеристики та нові можливості