Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Apple планує змінити технологію чіпа A17 Bionic, щоб скоротити витрати

Apple планує змінити технологію чіпа A17 Bionic, щоб скоротити витрати

Згідно з новими чутками, чіп A17 Bionic, який планують використати в iPhone 15 Pro та ‌iPhone 15 Pro‌ Max, принципово відрізнятиметься від версії того самого чіпсета, який буде виготовлено у 2024 році.

Очікується, що A17 Bionic стане першим чіпом Apple, виготовленим за 3-нм техпроцесом, що призведе до значного підвищення продуктивності та ефективності в порівнянні з 5-нм технологією, яка використовується для чіпів A14, A15 і A16.

Повідомляється, що початкова версія чіпа A17 Bionic буде виготовлена за технологією N3B TSMC, але Apple планує перевести A17 на N3E наступного року. Вважається, що цей крок є заходом скорочення витрат, який може відбутися шляхом зниження ефективності.

Apple планує змінити технологію чіпа A17 Bionic, щоб скоротити витрати

Здається дуже малоймовірним, що Apple зробить такі різкі зміни в A17 Bionic під час циклу виробництва iPhone 15 Ultra та iPhone 15 Max, тому версія чіпа N3E може бути призначена для стандартних iPhone 16 та iPhone 16 Plus наступного року.

Чіп A15 Bionic в iPhone 14 та ‌iPhone 14‌ Plus є варіантом з вищим класом блоків з одним додатковим ядром графічного процесора, ніж A15, який використовується в iPhone 13 та ‌iPhone 13‌ mini, тому деякі відмінності між поколіннями, не будуть помітні.

Чутки походять від користувача Weibo, який стверджує, що є експертом з інтегральних схем з 25-річним досвідом роботи з процесорами Intel Pentium. Раніше цього року він першим заявив, що порт USB-C в iPhone 15 та ‌лінійці iPhone 15 Pro‌ та супутні зарядні кабелі матимуть мікросхему автентифікації, схожу на Lightning. Що потенційно обмежує їхню функціональність з не схваленими Apple аксесуарами — та ці чутки поки не отримали підтвердження більш перевіреними джерелами.

Джерело: MacRumors