Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Apple представила нові функції доступності в iOS 17

Apple представила нові функції доступності в iOS 17

Команда Apple сьогодні 16 травня, анонсувала нові функції для когнітивної доступності, а також Live Speech, Personal Voice і Point and Speak in Magnifier для фірмових смартфонів iPhone, планшетів Apple iPad та компʼютерів Mac. Нові функції програмного забезпечення для користувачів з особливими когнітивними, мовними та зоровими можливостями стануть доступними у другій половині 2023 року.

Також розробники доклали чимало зусиль для того, щоб удосконалити та впровадити інноваційні інструменти для людей, які не розмовляють або ризикують втратити здатність говорити. Ці оновлення базуються на прогресі апаратного та програмного забезпечення, включають машинне навчання та оснащення для забезпечення конфіденційності користувачів.

Apple представила нові функції доступності в iOS 17

Apple тісно співпрацює з громадськими групами, які представляють широкий спектр користувачів з обмеженими можливостями, щоб розробити функції доступності, які мають реальний вплив на життя людей:

  • Користувачі з когнітивними вадами зможуть використовувати iPhone та iPad з більшою легкістю та незалежністю завдяки Assistive Access. 
  • Люди, які не розмовляють, можуть вводити текст під час дзвінків і розмов за допомогою Live Speech.
  • Ті, хто ризикує втратити здатність говорити, можуть використовувати Personal Voice, щоб створити синтезований голос для спілкування.
  • Для сліпих або слабозорих користувачів буде доступна функція «Наведіть і промовте», яка ідентифікує та озвучує текст.


Apple представила нові функції доступності в iOS 17Apple представила нові функції доступності в iOS 17Apple представила нові функції доступності в iOS 17Apple представила нові функції доступності в iOS 17


«Ми в Apple завжди вірили, що найкраща технологія — це технологія, створена для всіх», — сказав Тім Кук, генеральний директор Apple. «Сьогодні ми раді поділитися неймовірними новими функціями, які базуються на нашій довгій історії створення доступних технологій, щоб кожен мав можливість створювати, спілкуватися та робити те, що йому подобається».


«Доступність є частиною всього, що ми робимо в Apple, — сказала Сара Герлінгер, старший директор глобальної політики та ініціатив Apple щодо доступності. «Ці новаторські функції були розроблені з урахуванням відгуків членів спільнот людей з обмеженими можливостями, щоб підтримати різноманітні групи користувачів і допомогти людям спілкуватися по-новому».

Apple представила нові функції доступності в iOS 17