Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Apple відтерміновує випуск власного модема 5G

Apple відтерміновує випуск власного модема 5G

Згідно з останніми повідомленнями від Mac Rumors, Qualcomm оголосила про продовження контракту з Apple на використання патенту на модем 5G аж до березня 2027 року. Це рішення стало несподіванкою, адже лише рік тому компанія продовжила цей контракт до 2026 року, маючи амбітні плани на розробку власного модема 5G. Втім, здається, що компанія зіштовхнулася з додатковими викликами, які змусили її продовжити ліцензію ще на рік.

Кріштіану Амон, генеральний директор Qualcomm, підтримав це рішення, позитивно відгукнувшись про взаємовідносини з Apple та наголосивши на продовженні співпраці у постачанні модемів. Хоча Apple ще не надала свого офіційного коментаря, очікується, що майбутній звіт компанії про прибутки детальніше освітить це питання.

Apple відтерміновує випуск власного модема 5G


Протягом минулого року кілька разів звучали припущення про те, що власний проєкт Apple щодо модема 5G може зазнати затримки до кінця 2025 або навіть 2026 року, з перспективою подальших відкладень. Попри плани впровадити новий чіп у моделі iPhone SE у 2025 році, компанія не встигла виконати заплановане, що спонукало до використання права на продовження патенту в Qualcomm на додаткові два роки.

Нагадаємо, Apple ініціювала проєкт розробки власного модемп 5G ще у 2018 році під керівництвом Тіма Кука з метою зменшення залежності від зовнішніх постачальників та оптимізації витрат, враховуючи, що лише у 2022 році компанія виплатила Qualcomm понад 7,2$ мільярда. Проте, на шляху до реалізації цього задуму компанія зіштовхнулася з низкою серйозних складнощів, таких як питання з продуктивністю, перегрівом, а також великими габаритами чіпа, що займав значну частину внутрішнього простору телефона.

З огляду на ці виклики, компанія вирішила перенести свої грандіозні плани щодо повного переходу на власний модем до 2025 року та продовжити співпрацю з Qualcomm аж до 2026 року. Тепер, з новим контрактом до 2027 року, Apple надає собі більше часу на вдосконалення та тестування своєї розробки, одночасно зосереджуючись на розробці чіпів 6G.