Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Apple вирішила не оновлювати лінійку 27-дюймових iMac

Apple вирішила не оновлювати лінійку 27-дюймових iMac

Компанія Apple оголосила, що не планує випускати новітню 27-дюймову модель свого культового моноблока iMac, яка б працювала на фірмових чіпах M-серії, замість моделей на процесорах Intel, виробництво яких було згорнуто у 2022 році. Про це повідомляє представник PR-відділення Apple у коментарі для порталу The Verge.

У фокусі Apple тепер — 24-дюймова версія iMac, перше покоління якої на базі чіпів M1 з'явилося у 2021 році. Не так давно компанія представила її оновлену версію з новим процесором M3. Для користувачів, яким 24-дюймовий формат здається замалим чи малопотужним, представники Apple рекомендують звернути увагу на великий монітор Apple Studio Display та настільні комп'ютери Mac Studio або Mac Mini.

Apple вирішила не оновлювати лінійку 27-дюймових iMac


27-дюймовий iMac багато років вважався флагманським десктопом Apple і був популярним не тільки для домашнього використання, а й у професійних сферах, зокрема у відеомонтажі та роботі з медіаконтентом. Відсутність оновлення моделі до процесорів M-серії змусило багатьох звернути увагу на більш потужні Mac Studio та MacBook Pro.

24-дюймовий iMac від Apple вирізняється серед попередників на Intel завдяки екрану з роздільною здатністю 4.5K. Проте ця модель не оснащена найпотужнішими чіпами від Apple, обмежуючись базовою конфігурацією з процесором M3 із восьмиядерним CPU та десятиядерним GPU. Хоча і базові версії сучасних чіпів від Apple швидші за старі iMac на Intel, в останніх була перевага в монтажі дискретних відеокарт, що забезпечувало вищу продуктивність. Нові iMac такої можливості не пропонують. Таким чином, користувачам, яким потрібно більше графічної потужності, залишається шукати інші варіанти серед продуктів Mac або навіть за межами асортименту Apple.

Крім того, великий iMac мав перевагу в більшій кількості портів і слоті для карт пам'яті SD. Натомість, актуальна 24-дюймова версія iMac пропонує максимум чотири порти USB-C.