Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Apple Vision Pro 2: очікуване падіння цін

Apple Vision Pro 2: очікуване падіння цін

Стало відомо, що Apple активно працює над другим поколінням своєї гарнітури Vision Pro, з планами знизити її вартість вдвічі. Як стверджує Марк Гурман, компанія розробляє кілька варіантів майбутньої гарнітури, і одна з них має вдвічі нижчу собівартість виробництва.

Після багатьох років чуток, Apple офіційно підтвердила існування Vision Pro у червні, високо оцінивши переваги "просторових обчислень". Попри готовий продукт, компанія вважає, що робота над ним ще триває. Гарнітура оснащена внутрішніми 4K-дисплеями, які вразили публіку, але її ціна у 3499 доларів викликала суперечки. Компанія порівнює Vision Pro з першим Macintosh, що коштував в еквіваленті 7 тисяч доларів сьогодні.

За даними Bloomberg, компанія має на меті встановити ціну на друге покоління Vision Pro в межах від 1500 до 2500 доларів, можливо, відмовившись від функції EyeSight. Новий звіт про ланцюг постачань від Digitimes підтверджує це, вказуючи на прагнення розробника скоротити витрати на компоненти майже наполовину.

Apple Vision Pro 2: очікуване падіння цін


Собівартість компонентів — лише частина загальних витрат, але Apple може знизити витрати на збірку за рахунок меншої кількості компонентів та інших витрат, таких як дослідження та розробки, маркетинг, дистрибуція тощо.

За звітом, Apple працює над чотирма версіями технології, проте підтверджено лише прямого наступника. Відомо, що компанія розробляє більш доступну версію поточного покоління. Цікаво, що для цієї моделі згадували схожу ціну та відмову від EyeSight, тому можливо, що йдеться про один і той же пристрій.

Бренд, ймовірно, в майбутньому випустить модель за ціною, близькою до 1 тисячі доларів, подібно до Meta Quest Pro. Тоді вона стане реальним кандидатом на масовий ринок, адже при ціні 3499 доларів і навіть 2500 — це продукт для вузького кола споживачів.