Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Apple Vision Pro: стартовий тираж налічуватиме 400 тисяч одиниць

Apple Vision Pro: стартовий тираж налічуватиме 400 тисяч одиниць

Згідно з останньою інформацією від видання Jemian, Apple готується до запуску своєї першої партії гарнітур доповненої реальності Vision Pro. Продукт, який був представлений цього літа, вийде на ринок лише у 2024 році. За даними китайських джерел, перша партія, яка складатиметься з 400 000 пристроїв, вже незабаром буде вироблятися на заводах компанії.

Цей тираж є значним кроком для Apple, яка планує зосередитися на продажах у США, зокрема через відвідування покупцями спеціалізованих зон у фірмових магазинах. З огляду на роздрібну ціну в $3499, це досить амбітний план, особливо для американського ринку.

Apple Vision Pro: стартовий тираж налічуватиме 400 тисяч одиниць


Гарнітура буде зібрана в Китаї компанією Luxshare, при цьому виробнича собівартість новинки оцінюється приблизно в $1700. Особливістю Vision Pro є те, що до 60% її компонентів будуть китайського виробництва, що є значною часткою на тлі прагнення Apple зменшити залежність від Китаю. При виборі компонентів та підрядників для нового продукту Apple зробила ставку на досвід та гнучкість китайських партнерів.

Протягом 2024 року Apple планує поставити на ринок до 1 млн гарнітур Vision Pro, а до третього року на ринку загальний тираж повинен перевищити три мільйони пристроїв. За прогнозами аналітиків, до 2025 чи 2027 року компанія може запропонувати більш доступний варіант AR-гарнітури. Розвиток програмної екосистеми гратиме вирішальну роль у популяризації Vision Pro, і Apple належить подолати серйозний ринковий опір для досягнення комерційного успіху.