Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Apple запускає проєкт навчання штучного інтелекту на базі новинних текстів

Apple запускає проєкт навчання штучного інтелекту на базі новинних текстів

Apple націлена на розвиток своїх технологій штучного інтелекту (ШІ) за допомогою унікального підходу — навчання на текстах великих новинних видань. За інформацією The New York Times, компанія вже проводить переговори з провідними медіахолдингами.

Стратегія Apple

Згідно з джерелами, останніми тижнями Apple веде активні переговори з великими новинними та видавничими холдингами. Мета — отримати ліцензію на використання їхніх новинних матеріалів для розробки систем генеративного штучного інтелекту.

Ліцензійні угоди, за попередніми оцінками, можуть коштувати не менше $50 млн. Серед обговорюваних медіахолдингів — Condé Nast (видавець Vogue, The New Yorker), NBC News та IAC (власник People, The Daily Beast та інших).

Apple запускає проєкт навчання штучного інтелекту на базі новинних текстів


Конкуренція та плани компанії

Ці переговори стали одним із перших кроків Apple у напрямку наздоганяння конкурентів у галузі штучного інтелекту. Відомо, що компанія підходить до питання ШІ більш стримано, на відміну від конкурентів. Її віртуальний помічник Siri мало зазнав змін з моменту його запуску.

Деякі видавці позитивно сприйняли пропозицію Apple, вбачаючи в ній нові можливості. Однак, інші висловили занепокоєння щодо умов угод, зокрема стосовно широкого ліцензування їхнього контенту та потенційної юридичної відповідальності за використання їхнього вмісту Apple.

У зв’язку з тим, що Apple не надала чіткого пояснення, як саме планує застосувати генеративний штучний інтелект у сфері новин, це створює певну невизначеність щодо майбутнього використання цих технологій.