Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Google та оператори штовхають Apple iMessage до сумісності в ЄС

Google та оператори штовхають Apple iMessage до сумісності в ЄС

Google співпрацює з провідними європейськими телекомунікаційними операторами, аби викликати зміни в доступності iMessage, месенджера від Apple, на інші платформи в Європейському Союзі.

Вони направили звернення до Європейської Комісії, щоб офіційно визнати iMessage "основною платформеною послугою". Якщо їхнє прохання буде враховане, Apple зобов’язана буде забезпечити сумісність iMessage з іншими послугами багатих комунікацій (RCS), такими як WhatsApp та Google Messages, до березня 2024 року.

Financial Times повідомляє, що до ініціативи приєднались Google разом з Vodafone, Deutsche Telekom, Telefónica та Orange.

Google та оператори штовхають Apple iMessage до сумісності в ЄС


Це стало можливим після прийняття в ЄС Закону про цифрові ринки (DMA) у серпні, метою якого є забезпечення більшої конкуренції в цифровій сфері ЄС через регулювання домінування великих корпорацій. Закон визначає "воротарів" як великі платформи з понад 45 мільйонів активних європейських користувачів та річним доходом вище 7,5 мільярдів євро.

Якщо iMessage буде визначений як така платформа, Apple буде зобов'язана до березня 2024 року забезпечити сумісність з іншими месенджерами. Тим не менш, Apple аргументує, що iMessage не досягає порогу в 45 мільйонів активних користувачів в ЄС.

Google та європейські оператори наполягають, що iMessage відповідає вимогам DMA, і закликають Європейську Комісію зобов'язати Apple дозволити взаємодію iMessage з іншими додатками для обміну повідомленнями. Європейський регулятор розглядає це питання, оскільки iMessage може опосередковано сприяти зростанню прибутків Apple.

Очікується, що до лютого 2024 року буде прийняте рішення, і якщо iMessage визнають основною послугою, Apple доведеться вирішити проблему дискримінації за кольором повідомлень в ЄС.