Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

iMac тепер здатні повідомляти Apple про контакт із рідиною в портах USB-C

iMac тепер здатні повідомляти Apple про контакт із рідиною в портах USB-C

Згідно з політикою Apple, обмежена гарантія не захищає від ушкоджень, спричинених рідинами, навіть у таких водостійких продуктах, як iPhone, Apple Watch і деякі версії AirPods. Компанія застосовує декілька технологій для виявлення наслідків взаємодії з вологою. Останні моделі Mac отримали додатковий механізм для ідентифікації проникнення рідини у порти USB-C.

Як повідомляє ресурс 9to5Mac, останнє оновлення macOS Sonoma 14.1 містить новий системний процес з іменем “liquiddetectiond”. Цей процес моніторить порти USB-C на Mac у пошуку ознак вологи.

З опису випливає, що цей процес призначений для “виявлення рідини та запобігання корозії”. Схожі системи застосовуються в iPhone та iPad, де вони попереджають користувачів про вологу в роз’ємі, рекомендуючи від'єднати зарядний кабель, щоб уникнути пошкодження.

iMac тепер здатні повідомляти Apple про контакт із рідиною в портах USB-C


На iMac, здається, цей процес наразі задіяний лише для збору аналітичних даних і не надає безпосередніх попереджень користувачам. Проте Apple може в майбутньому активувати сповіщення, схожі до тих, що існують в iOS. Ймовірно, інформація, яку збирає цей процес, буде використовуватися для визначення права на безкоштовний ремонт пристрою.

Apple вже використовує індикатори контакту з рідиною (LCI), встановлені в MacBook та деякі клавіатури, які змінюють колір при змочуванні. Інтеграція цифрових детекторів у порти USB-C є додатковим методом перевірки факту впливу рідини на пристрій.

Не зовсім ясно, чи нова функція працює з усіма Mac, оновленими до останньої версії macOS, чи лише з новішими моделями Mac M3, які мають спеціалізоване обладнання для цієї функції.