Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

iOS 17.5 представить функціонал проти сталкінгу через трекери

iOS 17.5 представить функціонал проти сталкінгу через трекери

Минулого року Apple оголосила про партнерство з Google для розробки нових стандартів, спрямованих на вирішення проблем, пов'язаних з небажаним відстеженням людей за допомогою пристроїв, таких як AirTag. Нині Apple готується ввести ці нововведення в боротьбу проти сталкінгу в майбутньому оновленні iOS 17.5.

За даними 9to5Mac, в останній бета-версії iOS 17.5, доступній для розробників, знайдено ознаки цих функцій, що протидіють стеженню. У програмі “Локатор” виявлено нові команди, які дозволять iOS ідентифікувати трекери, не затверджені Apple, і допоможуть користувачам вимкнути їх.

У внутрішньому коді зазначено: “Цей об'єкт не отримав сертифікації в мережі Apple Find My. Ви можете вимкнути цей об'єкт, заборонивши йому повідомляти власникові про своє місцеположення. Для цього слідуйте інструкціям на вебсайті виробника об'єкта”.

iOS 17.5 представить функціонал проти сталкінгу через трекери


Нині користувачам бета-версії ця можливість недоступна, але це свідчить про потенційне впровадження функції в фінальній версії iOS 17.5.

Різні компанії, такі як Samsung, Tile та інші, висловили готовність підтримати цю ініціативу.

Раніше Apple та Google анонсували створення нової загальносистемної платформи для виявлення та попередження про використання трекерів без згоди власника на пристроях iOS та Android. У системі iOS уже є функція, що виявляє сторонні пристрої відстеження через Bluetooth, але тільки ті, що отримали сертифікацію від Apple. Компанія також розробила спеціальний додаток для Android, що дозволяє виявляти AirTag.

Наразі перший бета-випуск iOS 17.5 не приніс значних нововведень, окрім дрібних покращень. Передбачається, що оновлення iOS 17.5 буде випущено наступного місяця, паралельно з запланованим презентацією нових моделей iPad та аксесуарів від Apple у травні.