Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

iPhone з джейлбрейком: навіщо вони Apple

iPhone з джейлбрейком: навіщо вони Apple

Зламані iPhone завжди викликали зацікавленість серед користувачів, охочих використовувати пристрої поза стандартними обмеженнями, встановленими Apple. Компанія, зі свого боку, активно працює над ліквідацією вразливостей, які дозволяють інсталювати неавторизоване програмне забезпечення. Тим не менш, несподівано виявилося, що самі "купертинівці" випускають подібні спеціалізовані пристрої, але в обмеженій кількості та для специфічних цілей.

Відомості про один з таких офіційно модифікованих гаджетів були розкриті Tech Crunch. Ці пристрої, які створені в рамках програми Security Research Device, надають можливість обраним експертам з безпеки детально аналізувати потенційні вразливості в програмному забезпеченні. Відмітно, що зовнішній вигляд цих спеціальних iPhone майже не відрізняється від звичайних моделей, крім декількох важливих деталей.

iPhone з джейлбрейком: навіщо вони Apple


Ці ексклюзивні пристрої сприяють виявленню та вирішенню різноманітних програмних помилок, сприяючи підвищенню стабільності системи та забезпечуючи користувачів регулярними оновленнями, спрямованими на усунення неполадок. Серед особливостей подібних iPhone — екран блокування із спеціальним повідомленням про участь у програмі безпеки та вигравіруваний номер служби підтримки Apple для повернення пристрою у разі його втрати.

Кожен тестовий пристрій постачається з інструкцією з експлуатації та наліпками, що підкреслюють його унікальну роль у програмі безпеки, що додає цінності моделям. Цікаво, що такі пристрої, як правило, не проходять повний цикл виробництва та використовуються виключно в межах Apple для внутрішніх тестів, тому їх вартість на вторинному ринку може сягати великих сум. Їх розповсюдження відбувається в неофіційний спосіб, а серед потенційних покупців — як колекціонери, так і хакери, які прагнуть використати програмні привілеї для дослідження системи.

На запитання про кількість вироблених iPhone з розширеними можливостями Apple зберігає мовчанку, залишаючи цю інформацію в таємниці. Це створює ауру загадковості навколо цих унікальних пристроїв та спонукає до ще більшого інтересу з боку технологічної спільноти та фанатів Apple.