Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Виправлені проблеми безпеки в macOS Catalina и Mojave

Виправлені проблеми безпеки в macOS Catalina и Mojave

Компанія Apple вважає першочерговим завданням турботу про безпеку та максимальний рівень конфіденційності кожного з користувачів. Практично одразу після виходу фінальної версії операційної системи macOS Big Sur 11.5 розробники випустили “патчі безпеки” для macOS Catalina і macOS Mojave. Фахівці компанії з Купертіно рекомендують вчасно встановити оновлення усім власникам фірмових комп’ютерів Mac.

Патчі безпеки створені для захисту слабких місць в роботі системи, якими могли скористатись зловмисники для отримання root-доступу та довільних дій з кодом системи.

Виправлені проблеми безпеки в macOS Catalina и Mojave

У Security Update macOS Catalina і macOS Mojave понад 20 важливих доповнень та нововведень. Варто виділити кілька важливих виправлень:

  • Ліквідовані проблеми у роботі ядра, що дозволяли додаткам виконувати довільний код.
  • Вимкнена можливість виконання довільного коду через частини ядра, які пов'язані з відтворенням звуку.
  • Заборонено виконання довільного коду при обробці шкідливих шрифтів.
  • Підвищена безпека в WebKit та “Пісочниці”.

Вразливості відрізняються за рівнем небезпеки для користувача, проте навіть найдрібніші можуть стати загрозою конфіденційності. Частина слабких сторін могла дати зловмисникам нагоду отримати доступ до даних, що призначені для користувачів. Тому розробники максимально швидко пропрацювали кожну з вразливостей та рекомендують встановити апдейт усім власниками фірмових комп’ютерів, що працюють на базі macOS Catalina і macOS Mojave.