Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Чергова бета-версія iOS 17 прискорює технологію Haptic Touch

Чергова бета-версія iOS 17 прискорює технологію Haptic Touch

Друга бета-версія iOS 17 для фірмових смартфонів Apple iPhone, яку команда Apple цього тижня випустила для розробників, містить параметри, завдяки яким функція тактильного відгуку Haptic Touch активується швидше, ніж раніше. Параметр доступності, швидший Haptic Touch, можна активувати в програмі "Налаштування", перейшовши в "Спеціальні можливості" > "Дотик" > "Тактильний дотик".

Також доступні параметри налаштування: "Швидко", "За замовчуванням" і "Повільно". Перемикання на "Fast" пришвидшує ‌Haptic Touch‌, а тривалість відгуку можна перевірити за допомогою спеціального тесту в програмі "Налаштування". В iOS 16 і першій бета-версії ‌iOS 17‌ параметри ‌Haptic Touch‌ включали "Швидкий" і "Повільний", причому "Швидкий" раніше був еквівалентом параметру "За замовчуванням" у новому інтерфейсі.

Новий параметр швидкості наближає взаємодію ‌Haptic Touch‌ до рівня взаємодії 3D Touch. Як багато користувачів iPhone можуть пам’ятати, ‌3D Touch‌ — це інтерактивна тактильна функція, яку Apple представила у 2015 році з ‌iPhone‌ 6s і використовувала до ‌iPhone‌ XR. З виходом ‌iPhone‌ XR у 2018 році Apple відмовилася від ‌3D Touch‌ і замість цього реалізувала спрощену ‌технологію Haptic Touch‌. ‌

3D Touch‌ підтримував кілька рівнів тиску для різних взаємодій залежно від того, наскільки сильно ви натискаєте, Apple також реалізувала жести «Peek and Pop». Для порівняння, ‌Haptic Touch‌ підтримує лише один рівень натискання та тривалий жест натискання.

‌Haptic Touch‌ завжди працював повільніше, ніж ‌3D Touch‌, тому деякі користувачі вважали роботу Haptic Touch‌ надто млявою. У швидкому режимі в ‌iOS 17‌ ‌Haptic Touch‌ працює швидше та чутливіше, що дозволить користувачам отримати нові враження від роботи з екранами, як на ‌iPhone‌, так і на ‌Apple iPad‌.

Чергова бета-версія iOS 17 прискорює технологію Haptic Touch

Джерело: MacRumors