Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Презентація Mac від Apple: до Scary Fast лишились лічені години

Презентація Mac від Apple: до Scary Fast лишились лічені години

Кожен відданий прихильник яблучної техніки не планує спати в ніч з 30 на 31 жовтня, адже Apple готує своїм прихильникам справжній технологічний квест — другу осінню презентацію 2023 року, яка отримала назву "Scary Fast". Про неї вже чув майже кожен, але чим ближче до самої події, тим більше хочеться нагадати, що ж нас чекає. За інформацію знаного інсайдера Марка Гурмана з Bloomberg, головною зіркою заходу стануть оновлені комп'ютери Mac, що випливає із загадкової ілюстрації, оприлюдненої Apple напередодні події.

Презентація Mac від Apple: до Scary Fast лишились лічені години

Процесор Apple M3: швидкість, якій немає рівних

Яблучний гігант розпочне захід з гучного дебюту — представлення нового чіпа Apple M3. Цей процесор залишиться вірним вже звичній конструкції M2 з чотирма потужними та чотирма енергоефективними ядрами, проте отримує покращення у вигляді десятиядерного графічного процесора.

Модернізована версія M3 Pro збагатиться 12 ядрами CPU та 18 ядрами GPU, а також буде запропоновано оновлення до 14-ядерного процесора та 20-ядерного графічного. M3 Max у своїй стандартній конфігурації матиме 16-ядерний графічний процесор із можливістю оновлення до 40 ядер! Це тягне на рекорд та гарантує зовсім новий досвід користувача.

Варто очікувати на істотний стрибок у продуктивності, особливо у графічній складовій, що відкриває нові горизонти для MacBook Pro в області запуску вимогливих ігор.

Презентація Mac від Apple: до Scary Fast лишились лічені години


iMac: новий рівень продуктивності з процесором M3

Першим пристроєм, який отримає на вибір новий процесор M3, стане iMac. Востаннє цей комп'ютер оновлювався в 2021 році. Планується, що це буде та сама 24-дюймова модель, зовнішній вигляд якої залишиться майже незмінним. Проте існує ймовірність, що буде переглянуто дизайн підставки.

Ці оновлені моделі допоможуть Apple конкурувати з Chromebook.

Очікується, що iMac отримає оновлення на базі процесора M3, такого ж, як у 13-дюймовому MacBook Pro. У новій версії iMac M3 Blue передбачається підвищення продуктивності як процесора. Чіп M3 підтримуватиме більшу оперативну пам'ять, що дозволить використовувати більш місткі SSD-накопичувачі після оновлення.

Дизайн дисплея iMac залишиться практично без змін, хоча Apple може внести деякі коригування в дизайн підставки. Внутрішні компоненти iMac також будуть переглянуті та перерозміщені, а для кріплення підставки буде застосовано нову технологію.

В оновленні також може бути передбачена підтримка Wi-Fi 6E та Bluetooth 5.3 — технологій, які вже впроваджені в інших моделях Mac за останній рік. Відомо, що M3 iMac проходить тестування в оранжевому, голубому, рожевому та сріблястому кольорових варіантах, що дозволить користувачам вибирати серед різних кольорових опцій, аналогічно до тих, які були доступні для M1 iMac.

Презентація Mac від Apple: до Scary Fast лишились лічені години


MacBook Pro: стабільний дизайн, але новий рівень потужності

Зовнішній вигляд 14-дюймових та 16-дюймових ноутбуків MacBook Pro залишиться майже незмінним порівняно з наявними моделями, однак вони отримають оновлення з більш потужними процесорами M3 Pro та M3 Max. Apple також планує оснастити їх яскравими та енергоефективними дисплеями на основі технології miniLED.

У січні 2023 року ці моделі вже отримали оновлення з чіпами M2 Pro та M2 Max, тож оновлення настільки швидко може здатися передчасним. Проте, зважаючи на практику Apple оновлювати лінійку Mac двічі на рік, такий крок не виглядає незвичним. Останні чутки від DigiTimes натякають на потенційне оновлення 14- та 16-дюймових моделей MacBook Pro з більш енергоефективними miniLED-дисплеями, що також може сприяти підвищенню ефективності дисплеїв.

З новими чіпами M3 та оновленими miniLED-дисплеями, MacBook Pro можуть значно підвищити тривалість автономної роботи. За винятком цих оновлень, не варто чекати на значні зміни у дизайні ноутбуків MacBook Pro.

Презентація Mac від Apple: до Scary Fast лишились лічені години


Де подивитися презентацію Apple?

Трансляцію події можна буде переглянути на офіційному веб-сайті Apple або на їхньому YouTube-каналі. Цей захід під назвою "Scary Fast" ("Страшно швидко") відбудеться виключно в онлайн-форматі, тому на ньому не буде присутності представників засобів масової інформації.

Запасаємось кавою та терпінням, адже дуже скоро нас чекають надцікаві новини!

КНОПКА
ЗВ'ЯЗКУ