Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

З Ювілеєм: Apple iMac святкує 25 років!

З Ювілеєм: Apple iMac святкує 25 років!

Команда Apple випустила перший iMac 25 років тому, 15 серпня 1998 року. Перший настільний комп'ютер Apple "все в одному" стрімко увірвався на ринок та заполонив увагу користувачів яскравим напівпрозорим корпусом та 15-дюймовим CRT-дисплеєм.

Дана модель компʼютера була стрімким стрибком вперед традиційного комп'ютерного дизайну того часу. Машина очолила кілька галузевих інновацій, у тому числі впровадження USB та FireWire, одночасно відмовившись від флоппі-дисковода та інших застарілих портів.

Комп'ютер Епл поставлявся з процесором PowerPC G3, жорстким диском на 4 ГБ, 32 МБ ОЗУ, дисководом для компакт-дисків, двома портами USB та портом Ethernet, що відображало зростаючу важливість підключення до Інтернету на той час.

З Ювілеєм: Apple iMac святкує 25 років!


Звісно, що за всю свою історію дизайн ‌iMac‌ значно змінився та пережив низку редизайнів. У 2002 році був представлений ‌iMac‌ G4 з унікальною купольною основою та плоским дисплеєм. У 2004 році був випущений iMac G5, конструкція якого об'єднала всі компоненти за дисплеєм, встановивши стандарт для майбутніх моделей класу "все в одному".

Apple представила iMac в корпусі з алюмінію і скла у 2007 році та додала до компʼютера дисплей Retina у 2014 році. Також команда з Купертіно представила варіант iMac Pro у 2017 році, а в 2021 році iMac 24’’ був знову повністю перероблений з переходом на кремнієві чіпи Apple.

У міру того, як iMac‌ досягає цієї важливої віхи, він продовжує залишатися провідним комп'ютером "все в одному" та важливим продуктом у лінійці Apple. Хоча iMac поки не отримав оновлення до чіпа M2, очікується, що оновлена модель з чіпом M3 буде випущена до кінця цього року.

З Ювілеєм: Apple iMac святкує 25 років!