Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Порівняння Apple Watch 9 vs Apple Watch 8

Порівняння Apple Watch 9 vs Apple Watch 8

Вереснева презентація Apple принесла нам декілька цікавих новинок, серед яких знайшла своє місце чергова лінійка фірмових смарт-годинників — Apple Watch Series 9.

Як вже звиклось, більшість вдосконалень нового покоління фірмових розумних годинників Купертіно приховані всередині гаджета, тоді як його зовнішність залишається практично ідентичною до попередника.

І хоч ці зміни сховані від нашого погляду, вони є доволі важливими й точно зроблять користувацький досвід вашим Apple Watch ще приємнішим. Саме тому в цій статті ми порівняємо Епл Вотч 9 та Епл Вотч 8 і детальніше оцінимо розбіжності між двома поколіннями.



Процесор

Головний апдейт Series 9 полягає в процесорі — мозковому центрі годинника, який обробляє та виконує всі команди, гарантуючи швидкість і стабільність роботи пристрою. Чипсет S8 у Series 8, як і практично ідентичні до нього чіпи S7 та S6 у Series 7 та 6 відповідно — створювався на базі застарілого процесора A13, котрим був оснащений ще iPhone 11.

Своєю чергою S9 нового покоління Apple Watch має у своїй основі напрацювання процесора А14, що належав 12-му iPhone. Він доповнений 4-ядерним Neural Engine та графічним процесором. Усе це разом забезпечує на 30% швидшу роботу, а також більш плавну анімацію зображення, поліпшення алгоритмів голосового введення, автономне використання Siri без необхідності постійного підключення до мережі та багато іншого.

Порівняння Apple Watch 9 vs Apple Watch 8

Дисплей

Основні характеристики OLED-дисплея Watch 9 знову ж таки повторюють Watch 8, але певні технічні нюанси дали йому змогу зайняти перехідне місце між Серією 8 та Ультра.

Мова йде про вдвічі підвищену яскравість — з 1000 ніт до вражаючих 2000 ніт. Цей екран підтримує функцію Always-On і при можливості може зменшити яскравість до 1 ніт, покращуючи свою енергоефективність.

Якість зображення та точність передачі кольорів Series 9 є кращими на ринку розумних годинників, хоч і мало чим відрізняються від Series 8.

Порівняння Apple Watch 9 vs Apple Watch 8

Пам'ять

На цьогорічну Watch Series 9 очікувало ще одне подвоєння, а саме збільшення обсягу вбудованого сховища з 32GB до 64GB. Це класна і, що головне, унікальна нова фішка, якої не отримало навіть перше покоління Ультра. 64GB на борту дарують ще більше можливостей для збереження музики та роботи з годинником без потреби підключення до Інтернету.

Жести керування

Цікавою особливістю, яку отримає Серія 9 є нова команда управління жестами — одного дотику вашого вказівного та великого пальців буде досить, щоб виконати основну команду програми — відповісти на дзвінок, поставити трек на паузу, зупинити таймер тощо ви тепер зможете, не торкаючись самого годинника.

Кольорова палітра

Розумний годинник Епл зразка 2023-го року має єдину зміну дизайну, яка полягає в новому кольорі корпусу та ремінця. Ним став рожевий, який відповідає забарвленню iPhone 15 і дозволить створити єдину естетичну екосистему між двома пристроями.

Порівняння Apple Watch 9 vs Apple Watch 8

Автономність

Акумулятори Вотч 9 і Вотч 8 мають однаковий набір характеристик. Новинка, однак, отримала ефективніший процесор, що може трохи покращити автономність, але офіційно заявлений час роботи Series 9 повністю ідентичний його попереднику — 18 годин.

Який Епл Вотч краще купити у 2023 році?

Підхід Епл до ітераційних оновлень модельних рядів своїх гаджетів залишається незмінним і у 2023 році. І, хоча перелік покращень Series 9 досить скромний — ті, хто все ще користується Series 6 або шукає свій перший, ідеальний розумний годинник, в Series 9 відкриють для себе безліч можливостей. Завдяки яким зможуть отримати ультимативний досвіт користування справжнім, преміальним смарт-годинником.

Порівняння Apple Watch 9 vs Apple Watch 8