Вибрати місто
Закрити
Видача із магазину та доставка
Доступна доставка
Твій кошик
0

Тім Кук розповів про iOS 18

Тім Кук розповів про iOS 18

Марк Гурман з Bloomberg поділився доволі цікавими новинами про наступне велике оновлення від Apple — iOS 18, яке обіцяє стати найбільш значущим проривом компанії досі. Серед нововведень особливо вирізняється втілення власного штучного інтелекту Apple, який змагатиметься за лідерство в цій галузі з титанами технологічної індустрії, як-от Microsoft та Google.

Детальніше про ці інновації Гурман планує розповісти в своєму розділі для передплатників, але вже зараз відомо, що iOS 18 запропонує багато нових можливостей. Однією з ключових функцій стане оновлена Siri, яка навчиться використовувати нову модель "Ajax GPT", завдяки чому стане розумнішою та здобуде можливість генерації відповідей подібно до ChatGPT чи Google Bard.

Тім Кук розповів про iOS 18


Тім Кук, генеральний директор Apple, наголосив на прагненні компанії до якості, а не до швидкості виходу на ринок, акцентуючи на обережному підході до питань точності та авторських прав, які часто виникають у контексті штучного інтелекту. Окрім Siri, Apple розглядає інтеграцію AI в інші свої додатки — Apple Music, Pages і Keynote, а також платформу Xcode для полегшення розробки та виявлення помилок у коді.

Особливістю iOS 18 стане використання вбудованих чіпів для роботи AI, що дозволить уникнути залежності від хмарних серверів. Компанія активно використовує нейронні движки в останніх поколіннях своїх пристроїв. Саме завдяки цьому можна говорити про високу продуктивність та ефективність, якою нас радує яблучна техніка.

Також iOS 18 отримає підтримку протоколу Rich Communication Services (RCS), що розширить можливості звичайних текстових повідомлень, додавши корисні функції, як-от високоякісні медіафайли, підтвердження прочитання, наскрізне шифрування та інше. Apple планує впровадити цей стандарт до кінця 2024 року.

Експерти з Morgan Stanley прогнозують, що першу бета-версію iOS 18 для розробників буде представлено на щорічній конференції WWDC у червні, а повноцінний реліз відбудеться у вересні, як це зазвичай буває з оновленнями iOS.